Στον Μητσοτάκη χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το χάος με τη πανδημία: «Κάντε επιτέλους τα αυτονόητα»


Στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και στις πολιτικές επιλογές του καθ’ όλο το διάστημα της κρίσης, επιχειρεί να χρεώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την δραματική τροπή που δείχνει να παίρνει η πανδημία τις τελευταίες εβδομάδες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει από τον πρωθυπουργό να πάρει εδώ και τώρα δύσκολες αποφάσεις και να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα, όπως σημειώνουν, αλλιώς να παραιτηθεί.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να επενδύει πολλά στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, καθώς μετά την Εύβοια και την εκτός προγράμματος επίσκεψη αστραπή που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, σειρά παίρνει στο τέλος της εβδομάδας η Θράκη.

Την άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να αντικρίσει κατάματα την οδυνηρή πραγματικότητα, καταθέτουν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Newsbomb.gr. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «κάθε φορά που ο κ.Μητσοτάκης μιλάει και πανηγυρίζει για τις δήθεν επιτυχίες του, οι απογευματινές ανακοινώσεις τον προσγειώνουν στην οδυνηρή πραγματικότητα. Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων χθες με 8.613 κρούσματα και ακόμα 46 νεκρούς επιβεβαιώνει αυτό που όλη η Ελλάδα οδυνηρά βιώνει».

Όπως υποστηρίζουν, έχει πετάξει «λευκή πετσέτα». Μετά τους αλλεπάλληλους πανηγυρισμούς για το τέλος της πανδημίας και το «τελευταίο μίλι» -μία φράση που στη Κουμουνδούρου αρέσκονται να επαναλαμβάνουν συχνά- η πανδημία είναι εκτός ελέγχου γιατί 2 χρόνια αρνείται να κάνει τα αυτονόητα, αναφέρουν με νόημα.

Τα αυτονόητα

Μέσα σε αυτή την άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση, εκείνος δεν προχώρησε σε προσλήψεις στο ΕΣΥ – που έχει λιγότερο μόνιμο προσωπικό από το 2019, ενώ συγχρόνως αντί να αυξήσει, μειώνει τον προϋπολογισμό Υγείας κατά 900 εκατ. για το 2022. Συνεχίζουν, λέγοντας πως δεν προχώρησε σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών που παραμένουν καθαρές, την ώρα όλο το ΕΣΥ γίνεται πάλι μονοθεματικό για covid.

Του χρεώνουν, προφανώς, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, αλλά και την άρνηση του να παραλάβει φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες. Φυσικά, στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν έλαβε μέτρα σε χώρους που μπορούν να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, όπως είναι τα σχολεία και τα Μέσα Μεταφοράς -που όπως είπε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, αν είχαμε λιγότερο συνωστισμό θα είχαμε 3.000 λιγότερους νεκρούς-, ενώ δεν προχώρησε ποτέ σε ιχνηλάτιση και εκτεταμένο τέστινγκ σε όλους.

Αντί να κάνει όλα αυτά, συμπληρώνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, του φταίνε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες που δεν κατανοούν την επιτυχία του και οι καταστηματάρχες. «Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», τονίζουν οι ίδιοι άνθρωποι.

Εφιαλτικές προβλέψεις

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τη Κουμουνδούρου, είναι ότι οι προβλέψεις για το επερχόμενο κύμα είναι δραματικές, με ειδικούς να προειδοποιούν ακόμα και για τριψήφιο αριθμό θυμάτων ημερησίως, επαναλαμβάνοντας τον περσινό δραματικό χειμώνα που φθάσαμε μέχρι και 120 νεκρούς τη μέρα. Την ίδια ώρα, το ΕΣΥ βρίσκεται πάλι υπό κατάρρευση και οι υγειονομικοί σε burn out, ενώ ήδη δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, όπως και πέρυσι τέτοια εποχή που 8 όπως 10 πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Πολιτικό κόστος

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός, με την απροθυμία του να πάρει ουσιαστικά μέτρα υπό το φόβο του πολιτικού του κόστους (όπως πχ τεστ για εκκλησίες, αντιεμβολιαστές σε σώματα Ασφαλείας, Στρατό, Αστυνομία, ιερείς που είναι δικό του εκλογικό ακροατήριο), καταδικάζει σε απόλυτη καταστροφή όπως πολίτες και τη χώρα.

Και προειδοποιούν ότι με τα ως τώρα δεδομένα υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε εκατόμβη νεκρών το χειμώνα. Συνεχίζοντας τις ζοφερές εκτιμήσεις τους, σημειώνουν ότι στο τέλος θα αναγκαστεί -όσο και να το ξορκίζει- να ξαναβάλει τη χώρα σε λοκντάουν, κάτι που όπως λένε που θα επισφραγίσει την απόλυτη αποτυχία του, δίνοντας χαριστική βολή στην οικονομία, εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Θράκη

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου συνεχίζει να σχεδιάζει το πλάνο των εξορμήσεων του Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη πρώτη πολιτική εξόρμηση στην Εύβοια, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζει την δεύτερη περιοδεία του αρχηγού τους, στη Θράκη. Τις επόμενες ημέρες, κλιμάκια με κεντρικά και τοπικά στελέχη του κόμματος και της Νεολαίας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, θα εξορμήσουν σε όλη την Περιφέρεια για αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο των περιοδειών η νέα έξαρση της πανδημίας και η έκρηξη της ακρίβειας.

Τη Δράμα θα επισκεφθεί η Όλγα Γεροβασίλη, την Καβάλα ο Σωκράτης Φάμελλος, την Ξάνθη ο Γιάννης Μπουρνούς, τη Ροδόπη η Δώρα Αυγέρη, ενώ στον Έβρο θα βρεθεί ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ