Πόδια Οίδημα: Πώς μπορεί να υποχωρήσει το συσσωρευμένο υγρό


 Πόδια Οίδημα: Το πρήξιμο στα πόδια οφείλεται κυρίως στην κατακράτηση υγρών ή σε φλεγμονή τραυματισμένων ιστών ή αρθρώσεων. Μπορεί να οφείλεται σε παρατεταμένη ορθοστασία, λάθος επιλογή παπουτσιών, εγκυμοσύνη, έντονη καθημερινότητα ή διάφορες παθήσεις. Το συσσωρευμένο υγρό στα πόδια, ονομάζεται οίδημα. Το οίδημα υποχωρεί συνήθως μόνο του, υπάρχουν όμως τρόποι να επιταχύνετε τη μείωσή του.

Πίνετε νερό: Η κατανάλωση 8-10 ποτηριών νερού την ημέρα, βοηθά σημαντικά στη μείωση του πρηξίματος. Όταν το σώμα δεν είναι καλά ενυδατωμένο, συγκρατεί το υγρά και το πρήξιμο παραμένει.

Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης: Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος τοπικά, και έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση του πρηξίματος στα πόδια.

Ποδόλουτρο με χλιαρό νερό και άλατα: Τα άλατα βοηθούν στην αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων και στη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής, επειδή έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις τοξίνες και να προκαλούν χαλάρωση.

Κρατήστε τα πόδια σας ψηλά: Όταν ξαπλώνετε, τοποθετείτε κάποιο μαξιλάρι κάτω από τα πόδια σας και όταν κάθεστε βάλτε ένα σκαμπό και απλώστε τα πόδια σας. Καλό είναι να τα ξεκουράζετε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα.

Κινηθείτε: Το πολύωρο καθισιό, όπως και η πολύωρη ορθοστασία επιβαρύνουν τους μυς και τις αρθρώσεις. Αν η εργασία σας απαιτεί πολλές ώρες ακινησίας, φροντίστε κάθε μισή ή μία ώρα να σηκώνεστε και να κάνετε μια βόλτα ώστε να κυκλοφορεί το αίμα καλύτερα στα πόδια.

Αυξήστε την πρόσληψη μαγνησίου: Το μαγνήσιο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο και τις κράμπες στα πόδια. Μία ποσότητα 200-400 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου καθημερινά, θα μειώσει το πρήξιμο. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι τα αμύγδαλα, τα κάσιους, το σπανάκι, η μαύρη σοκολάτα, το μπρόκολο, το αβοκάντο.

Κάντε μασάζ στα πόδια σας: Η καλή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια είναι πολύ σημαντική για την υποχώρηση του πρηξίματος. Με το μασάζ βοηθάτε το συσσωρευμένο υγρό στα πόδια να μετακινηθεί, ώστε σιγά-σιγά να αρχίσει να εξαλείφεται.

Αυξήστε την πρόσληψη καλίου: Η έλλειψη καλίου συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και στην κατακράτηση υγρών. Έτσι επιδεινώνει το πρήξιμο. Τρώτε περισσότερες μπανάνες, φιστίκια, κοτόπουλο, σολομό, λευκά φασόλια και γλυκοπατάτες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ