Κρούσματα σήμερα: Σχεδόν 8.500 μολύνσεις κορονοϊού – Σκέψεις για νέα μέτρα


Κρούσματα σήμερα: Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η πανδημία του κορονοϊού – Σήμερα αναμένονται πάνω από 8.000 μολύνσεις Covid-19 – Ποια μέτρα σκέφτεται να επαναφέρει η κυβέρνηση

8.613 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη (09/11), με τους ειδικούς να τονίζουν ότι οι μολύνσεις τις προσεχείς ημέρες ίσως αγγίξουν και τις 11.000. Για σήμερα, Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 8.000 κρούσματα, ίσως και 8.500 όπως τονίζουν στο Newsbomb.gr κύκλοι από την επιτροπή του υπ. Υγείας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι λιγότερα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επαναφέρει στο «τραπέζι» των συζητήσεων μέτρα που είχαν εφαρμοστεί και είχαν αποδώσει κατά τις προηγούμενες περιόδους έξαρσης της πανδημίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν σκέψεις για επαναφορά της μάσκας σε όλους τους χώρους, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς, ενώ συζητείται και η αύξηση της τηλεργασίας.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο να ξανακλείσει η κοινωνία, καθώς θα ήταν άδικο να επιβληθούν σκληροί περιορισμοί σε όσους πολίτες έχουν πράξει το καθήκον τους και έχουν εμβολιαστεί.

«Για το επόμενο δεκαήμερο θα βλέπουμε καθημερινά ρεκόρ μολύνσεων»

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στο Newsbomb.gr, δήλωσε πως το ανάλογα με τεστ που διενεργήθηκαν τοπ Σαββατοκύριακο η Αττική θα καταγράφει καθημερινά από 1600 έως 2000 ημερήσια κρούσματα.

Αναφορικά με την εικόνα της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα ο κ. Θωμαΐδης είπε πως καθημερινά για το επόμενο δεκαήμερο, «θα βλέπουμε ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων».

«Τα κρούσματα έως το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των λυμάτων, θα φτάσουν τα 9.000. Το επόμενο δεκαήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο, οι μολύνσεις θα ξεπεράσουν τις 10.000 και ενδεχομένως να αγγίξουν τις 11.000 ημερησίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

Κλείνοντας ο κ. Θωμαΐδης απεύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες, λέγοντας, «είναι πάρα πολύ σημαντική η επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης της τρίτης δόσης. Θα δούμε άμεσα μείωση του ιικού φορτίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ