Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό επιχειρεί με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή – «Πρέπουσα απάντηση Μητσοτάκη»


«Δεν μπορούν να μας κατηγορούν αυτοί που παραβιάζουν την νομιμότητα», ανέφερε ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναφορικά με το φραστικό επεισόδιο Μητσοτάκη με την Ολλανδή δημοσιογράφο

Θέση για το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ολλανδή δημοσιογράφο, πήρε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέροντας πως, «ο Πρωθυπουργός έδωσε την πρέπουσα απάντηση».

Ο κ. Πλακιωτάκης, τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στον Ant1, ότι «η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και τα σύνορα της ΕΕ και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με απόλυτη προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή».

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε παράλληλα, ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το Λιμενικό Σώμα έχει διαχειριστεί πάνω από 1.500 περιστατικά και αν εξαιρέσει κανείς το ατυχές περιστατικό που έγινε πριν από λίγες ημέρες, όταν τέσσερις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, δεν υπήρξε καμία άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής.

«Δεν μπορούν να μας κατηγορούν αυτοί που παραβιάζουν την νομιμότητα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε ότι τα επίσημα δεδομένα αποδεικνύουν ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν με αποτελεσματικό τρόπο και με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να πιέσει την Τουρκία να τηρήσει της διεθνείς της υποχρεώσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ