Προς παράταση οδεύει το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών

Κουπόνια συμψηφισμού με φόρους και εισφορές, μέσω του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών, θα μπορούν να λάβουν και το 2022 πολλές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο μέτρο των παγίων δαπανών έχουν ενταχθεί περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις με τη μέση ενίσχυση να ανέρχεται σε 14.000 ευρώ.

Στη λίστα των επιχειρήσεων που καλύπτονται από το μέτρο περιλαμβάνονται 10.356 επιχειρήσεις εστίασης , 4.019 επιχειρήσεις λιανεμπορίου, 3.475 επιχειρήσεις καταλυμάτων, 1.488 επιχειρήσεις χερσαίων μεταφορών, 1.272 επιχειρήσεις χονδρεμπορίου και 1.008 επιχειρήσεις αθλητικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων διασκέδασης και ψυχαγωγία.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει ποιες επιχειρήσεις θα αφορά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται τρίμηνη παράταση του προγράμματος, δηλαδή έως το τέλος Μαρτίου 2022. Και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να μείνουν αδιάθετα στα χέρια επιχειρήσεων, vouchers αξίας ως και 100 εκατ. ευρώ με τα οποία μπορούν να γίνουν συμψηφισμοί φόρων και εισφορών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here