Υγεία μαλλιών: Πώς να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα παραμένοντας λαμπερά;

Προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, αλλά δυσκολεύεσαι; Χάνεις εύκολα τρίχες ή σπάνε οι άκρες τους; Μην ανησυχείς! Υπάρχουν λύσεις για να τα μακρύνεις φυσικά! Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζεις ότι ο κύκλος ζωής κάθε τρίχας περνάει από τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση ονομάζεται «Αναγενής». Σε αυτή τη φάση η τρίχα αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Το στάδιο αυτό διαρκεί από τρία μέχρι πέντε χρόνια. Η δεύτερη φάση ονομάζεται « Καταγενής» και αποτελεί το στάδιο στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της τρίχας. Η περίοδος αυτή διαρκεί τρεις μήνες. Το τελευταίο στάδιο ονομάζεται «Τελογενές» και είναι φάση που η τρίχα πέφτει για να βγει καινούργια. Η περίοδος αυτή διαρκεί τρεις μήνες.

Τι πρέπει, όμως, να κάνεις εσύ για να τις διατηρήσεις όσο πιο πολύ γίνεται;

  • Μην λούζεσαι κάθε μέρα: Το καθημερινό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια του μαλλιού, κι έτσι οι τρίχες λεπταίνουν και σπάνε. Μπορείς να λούζεσαι το πολύ 2 φορές την εβδομάδα.
  • Απόφυγε τη θερμότητα: Το πιστολάκι, η ισιωτική μαλλιών, το ντεκαπάζ ταλαιπωρούν την τρίχα και την σπάνε. Η αποχή από τα προϊόντα styling μόνο καλό μπορεί να κάνει.
  • Να χτενίζεσαι πρωί και βράδυ: Το χτένισμα θα κάνει τα έλαια του μαλλιού να πάνε σε όλες τις τρίχες.
  • Μην κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά: Όταν κοιμάσαι με κότσο, το κεφάλι σου πιάνεται και δεν κοιμάσαι καλά. Επίσης, οι τρίχες μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα.
  • Να κουρεύεις τις άκρες: Αν κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου κάθε 2 μήνες, τότε τα μαλλιά σου θα
    δυναμώσουν και θα μακρύνουν πιο γρήγορα.
  • Πίνε νερό: Το νερό εκτός από το σώμα κάνει ενυδατώνει και τα μαλλιά σου.
  • Πρόσεχε την διατροφή σου: Η διατροφή είναι το Α και το Ω της περιποίησης των μαλλιών. Είναι καλό να καταναλώνεις πρωτεϊνούχες τροφές, όπως αβοκάντο, αυγά, ψάρι, δημητριακά κ.λπ.
  • Χρησιμοποίησε conditioner και λάδι: Το Conditioner και το λάδι μαλακώνουν τις άκρες των μαλλιών. Με αυτό τον τρόπο, οι τρίχες δεν μπερδεύονται και καταπολεμάται η ξηρότητα. Έτσι, τα μαλλιά δεν φθείρονται και παραμένουν δυνατά και υγιή.

Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω, τα μαλλιά σου θα δυναμώσουν, θα σταματήσουν να είναι λεπτές οι τρίχες και θα αρχίσουν να μεγαλώνουν και πάλι!!!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here