Αυτοφροντίδα: Μυστικά για να πετύχετε σωματική και ψυχική ισορροπία


Αυτοφροντίδα: Αυτοφροντίδα, είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα που κάνουμε προκειμένου να φροντίσουμε την ψυχική, συναισθηματική και σωματική μας υγεία. Αν και είναι μια έννοια που την λέμε στην πράξη ωστόσο είναι κάτι που  παραβλέπουμε. Η καλή αυτοφροντίδα είναι το κλειδί για τη βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση του άγχους.

Από την άλλη αυτοφροντίδα, δεν είναι ,τίποτε το οποίο πράττουμε στην καθημερινή μας ζωή, αλλά το κάνουμε χωρίς ουσιαστικά να το θέλουμε, απλά και μόνο γιατί έτσι πρέπει. Γι’ αυτό τόνο λόγο, αν πραγματικά θέλουμε να επιτύχουμε μια ευτυχισμένη ζωή πρέπει να αναζητήσουμε την ισορροπία, την οποία για να την βρούμε πρέπει να ακολουθήσουμε ορισμένους κανόνες που αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας της. Παρακάτω σας παραθέτουμε αυτούς τους κανόνες.

Κλειδιά για να επιτύχετε την ισορροπία

  • Παραμείνετε στις βασικές σας ανάγκες και θα δείτε ότι  με το πέρασμα του χρόνου θα βρείτε τον δικό σας ρυθμό στην καθημερινότητα σας και έτσι  θα είστε σε θέση να εφαρμόσετε περισσότερα και να εντοπίσετε πιο συγκεκριμένες μορφές αυτο-φροντίδας που λειτουργούν για εσάς.

  • Η αυτοεξυπηρέτηση πρέπει να είναι κάτι που σχεδιάζετε ενεργά, παρά κάτι που συμβαίνει απρόσμενα, δηλαδή να είναι μια ενεργή επιλογή και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Προσθέστε ορισμένες δραστηριότητες στο ημερολόγιό σας, ανακοινώστε τα σχέδιά σας σε άλλους, προκειμένου να αποκτήσετε έναν δεσμό δέσμευσης αλλά και αναζητήσεις ενεργών ευκαιριών για εξάσκηση της αυτο-φροντίδας.
  • Αυτό που συχνά τονίζω στους πελάτες μου είναι ότι αυτό που μετράει είναι να διατηρώ το συνειδητό μυαλό μου. Με άλλα λόγια, εάν δεν βλέπετε κάτι ως αυτο-φροντίδα ή δεν κάνετε κάτι για να φροντίσετε τον εαυτό σας, δεν θα λειτουργήσει ως έχει. Να γνωρίζετε τι κάνετε, γιατί το κάνετε, πώς αισθάνεται και ποια είναι τα αποτελέσματα που θα έρθουν από αυτές τις ενέργειες σας.

Αν και η αυτοεξυπηρέτηση σημαίνει ότι κάθε άτομο προκειμένου να την πετύχει, χρειάζεται και να καλύπτει διαφορετικές πρακτικές.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ