Κορονοϊός στην Κύπρο: Πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί στενά την ανίχνευση νέων στελεχών του ιού με στόχο να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη διασπορά του.

Συνεχίζεται η πλήρης επικράτηση της παραλλαγής Delta του ιού SARS-CoV-2 όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα αλληλούχισης νέων στελεχών, που διενεργήθηκαν από εξειδικευμένο εργαστήριο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ιδιωτικό εργαστήριο στην Κύπρο, με το οποίο το Υπουργείο Υγείας διατηρεί σύμβαση.

Συγκεκριμένα, η αλληλούχιση ήταν επιτυχής σε συνολικά 215 δείγματα με ημερομηνίες δειγματοληψίας από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021.

Πρόκειται για δείγματα θετικά στον ιό ατόμων από όλες τις Επαρχίες. Σε όλα τα 215 δείγματα ανιχνεύθηκε η μετάλλαξη Delta (Β.1.617.2), ενώ τα προκαταρκτικά δεδομένα δείχνουν την παραλλαγή Delta plus (ΑΥ.4.2) σε δύο εξ αυτών. Θα ακολουθήσει ενδελεχής γενετική ανάλυση από το Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σημειώνεται πως για την περίοδο Οκτωβρίου αναλύθηκαν μέχρι στιγμής 193 δείγματα τα οποία ταυτοποιήθηκαν ως παραλλαγή Delta. Δύο από αυτά (ποσοστό 1%) ταυτοποιήθηκαν ως υπό-μετάλλαξη Delta plus.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here