Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Πάνω από 47.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα – Στο 88% η πληρότητα των ΜΕΘ


Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση σε όλη την Επικράτεια, με την πανδημία να κυκλώνει όλη τη χώρα.

«Βρισκόμαστε μέσα στο 4ο κύμα, με μια σημαντική έξαρση της πανδημίας και πολύ μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την Επικράτεια», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε η ίδια, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει τις 47.000, με περίπου 1 στα 4 κρούσματα να βρίσκεται στην Αττική, ενώ πάνω από 7.500 στη Θεσσαλονίκη και 3.379 στην Π.Ε. Λάρισας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μικρή αύξηση στις μολύνσεις σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, μία παρατήρηση που – όπως είπε – χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Αναφορικά με το Σύστημα Υγείας, η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως η πίεση στο ΕΣΥ είναι πάρα πολύ σημαντική και αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Η πληρότητα των διαθέσιμων Covid-19 ΜΕΘ στην επικράτεια έχει φτάσει το 88% και στη Θεσσαλονίκη στο 97%. Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης δίνει την εικόνα της μεγάλης διασποράς στην επικράτεια, αφού 24 από τις 75 Περιφερειακές Ενότητες είναι στο βαθύ κόκκινο», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ