Οικονόμου για απειλές Ερντογάν: Η Ελλάδα θα απαντήσει ξανά με αποφασιστικότητα , αν χρειαστεί


Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα και θα αφήσει να περάσουν στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες.

Ο κ. Οικονόμου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθούν εργαλειοποίηση του προσφυγικού και πως αν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε και πάλι τα σύνορά μας.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ε.Ε. και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα» σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η χώρα μας αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στον Alpha, ο κ. Οικονόμου διεμήνυσε πως η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή από την Τουρκία.

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να περιορίσει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων και πως αν χρειαστεί «αφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι για τους μη εμβολιασμένους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ