Κρήτη: Βρέθηκε σε οικοδομή Άγιο Δισκοπότηρο που είχαν κλέψει από ναό


Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κισσάμου θα επιστραφεί, αφού πρώτα περάσει από τη Σήμανση για τυχόν αποτυπώματα, το Άγιο Δισκοπότηρο που είχε κλαπεί από τον ναό πριν από ενάμιση μήνα.

Για το αδίκημα αυτό μάλιστα είχε συλληφθεί ένας 40χρονος Μαροκινός από τον ίδιο τον διοικητή του ΑΤ Κισσάμου. Η σύλληψη τότε είχε γίνει λόγω παρενόχλησης σε ανήλικα κορίτσια, αλλά στην πορεία η έρευνα της ΕΛΑΣ είχε δείξει ότι ο ίδιος άνθρωπος φέρονταν να είχε κλέψει τα εκκλησιαστικά είδη, ενώ είχε διαπράξει και μια απόπειρα κλοπής σε σπίτι.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το χρυσό δισκοπότηρο, μαζί με ένα άλλο σκεύος εντοπίστηκαν πεταμένα το μεσημέρι της Πέμπτης από εργάτες σε μια οικοδομή.

Οι εργάτες αποδείχθηκαν έντιμοι και ειδοποίησαν την αστυνομία που παρέλαβε τα σκεύη. Ωστόσο, πριν επιστραφούν στον ναό, θα ελεγχθούν από τη σήμανση για τυχόν αποτυπώματα, αν και θεωρείται απίθανο να υπάρξουν χρήσιμα στοιχεία.

Από το ΑΤ Κισσάμου εκφράζεται ικανοποίηση για το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο και η υπόθεση διαλευκάνθηκε, και τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση να είναι πλήρης.

Όσο για τον 40χρονο, είχε καταδικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την παρενόχληση και την απόπειρα κλοπής, ωστόσο, για την κλοπή σε εκκλησία η δίκη δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, καθώς πρόκειται για κακούργημα και δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ