Τεστ COVID-19 στο Σπίτι και Μάσκες που εφαρμόζουν καλά: Πώς να κάνετε ασφαλέστερες τις γιορτές του 2021


Τεστ COVID-19 στο Σπίτι και Μάσκες που εφαρμόζουν καλά: Με την εορταστική περίοδο του 2021 να πλησιάζει γρήγορα, οι οικογένειες συζητούν πώς να συγκεντρωθούν με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Αυτήν την εποχή πέρυσι, η Pfizer Inc. και η BioNTech μόλις είχαν ανακοινώσει ότι το εμβόλιό τους ήταν 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου, αν και οι εμβολιασμοί των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και άλλων μελών της ομάδας πρώτης προτεραιότητας δεν θα ξεκινούσαν πριν από τον Δεκέμβριο. Τώρα, περισσότεροι από 194 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως και εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έγιναν επιλέξιμα να λάβουν τα εμβόλια την περασμένη εβδομάδα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 900.000 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας θα έχουν λάβει την πρώτη τους δόση του εμβολίου COVID-19 την πρώτη εβδομάδα επιλεξιμότητάς τους και περίπου 700.000 ραντεβού για πρώτη φορά έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. Ενώ τα κρούσματα στις ΗΠΑ μειώνονται, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να μπορούν να λάβουν μέτρα για να κάνουν τις συγκεντρώσεις τους ασφαλείς για όλους τους εμπλεκόμενους.

Τα τεστ COVID-19 στο σπίτι, για παράδειγμα, μπορούν να παρέχουν ένα επίπεδο προστασίας σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό.

Αν και τα οικιακά κιτ δεν είναι τόσο ακριβή όσο οι δοκιμές PCR (Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction) σε νοσοκομεία και χώρους δοκιμών, είναι σε θέση να παρέχουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα κιτ δοκιμών είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή και ένα κουτί που περιέχει δύο τεστ πωλείται συνήθως για περίπου 25 $.

Οι περισσότερες εξετάσεις απαιτούν ταμπόν περίπου μισή ίντσα μέσα και στα δύο ρουθούνια. Οι ενήλικες και οι έφηβοι μπορούν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους και ένας ενήλικας μπορεί να δοκιμάσει ένα παιδί μόλις 2 ετών.

Εάν το τεστ ανιχνεύσει μια ιική πρωτεΐνη στο δείγμα, θα επιστρέψει θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ορισμένες οικιακές εξετάσεις θα χάνουν λοιμώξεις και –αν και σπάνιες– υποδεικνύουν λανθασμένα μόλυνση.

Ένα τεστ χάνει περίπου 15 στις 100 λοιμώξεις και δίνει ψευδώς θετικό αποτέλεσμα σε περίπου 1 στους 100 ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συμβουλεύουν όσοι έχουν και δεν έχουν εμβολιαστεί να φορούν κατάλληλη μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους σε κοινότητες με σημαντική έως υψηλή μετάδοση και να αποφεύγουν τους ανεπαρκώς αεριζόμενους ή πολυσύχναστους χώρους.

Δεν πρέπει να τοποθετούνται μάσκες σε παιδιά κάτω των 2 ετών. Όσοι δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για εμβολιασμούς μπορούν να προστατευτούν εμβολιάζοντας τον εαυτό τους και άλλα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το πρακτορείο δημοσίευσε επίσης ταξιδιωτικές οδηγίες για ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού. Ο εμβολιασμός παραμένει ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την COVID-19.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ