Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Στο εδώλιο ο Dr Kontos – Ξεκινά η δίκη του γιατρού «μαϊμού»


Μόλις ένα μήνα πριν τη λήξη του 18μηνου προσωρινής κράτησης του, ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για να λογοδοτήσει για τις πράξεις του

Ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών θα βρεθεί σήμερα ο 48χρονος που παρίστανε το γιατρό οδηγώντας στο θάνατο 12 ανθρώπους και προκαλώντας βαρύτατα προβλήματα υγείας σε πολλούς ακόμη. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα και να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου και θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, αν δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση.

Ο Dr. Kontos, όπως συστηνόταν σε πολλά από τα θύματά του, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχής και παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων. Στο πλευρό του «ψευτογιατρού» θα καθίσουν 16 ακόμα κατηγορούμενοι που εμφανίζονται ως συνεργοί του, ανάμεσά τους και ένας πρώην υπουργός. Για τους τελευταίους είχε πει στην απολογία του: «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι».

Διακεκριμένος ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA (National Security Agency), αλλά και βοτανολόγος είναι μερικές από τις ιδιότητες με τις οποίες εμφανιζόταν ο Dr. Kontos, που κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους. «Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων. (…) Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo» ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Η δράση του «ψευτογιατρού»

Η δράση του 48χρονου περιγράφεται λεπτομερώς στο εκατοντάδων σελίδων βούλευμα, όπου καταγράφονται όλες οι περιπτώσεις εξαπάτησης, μεταξύ των οποίων και η περίπτωση παιδιού το οποίο το 2014, σε ηλικία μόλις 13 ετών, είχε διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου. Ο Dr Kontos πλησίασε τους γονείς του εκμεταλλευόμενος την απελπισία τους και τους έπεισε να διακόψουν «την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, και να ακολουθήσουν ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε ο ίδιος». Την ίδια στιγμή, με την διατροφή στην οποία υπέβαλλε το παιδάκι, το οδήγησε σε αποστέωση, ενώ «απαξίωνε σκόπιμα τις γνωματεύσεις και ερμηνείες των άλλων γιατρών, καθώς και τα ευρήματα επί των μαγνητικών και η λοιπόν ιατρικών εξετάσεων που έδειχναν επιδείνωση /υποτροπή της νόσου, επικαλούμενος «λάθος διάγνωση – εκτίμηση – μελέτη» των εξετάσεων ισχυριζόμενος περαιτέρω ψευδώς ότι τα αποτελέσματα των ειδικών αιματολογικών εξετάσεων του ασθενούς από ιατρικό κέντρο της Ελβετίας στο οποίο ο ίδιος τις απέστειλε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, παρερμηνεύοντας επίσης τα συμπτώματα του ασθενούς που έτυχαν επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του».

Σε άλλη περίπτωση, όπου ασθενής του ήταν ένα τετράχρονο αγόρι με μυϊκή ατροφία, ο 47χρονος γιατρός «μαϊμού», είπε στους γονείς του παιδιού ότι τα φάρμακα (κορτιζόνη και τα λοιπά) που λάμβανε, προκαλούσαν βλάβη στον οργανισμό του και γι’ αυτό θα έπρεπε να ακολουθήσει αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη θεραπεία που αποτελούνταν από σκευάσματα που παρείχαν σταγόνες και (βότανα αποξηραμένα φύλλα φυτών) που ίδιος χορηγούσε. «Για πέντε μήνες το παιδί ακολούθησε τη θεραπεία με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί ραγδαία, να χάσει σταδιακά τις δυνάμεις του να μην μπορεί να σταθεί όρθιος στα πόδια του και να καταρρεύσει σε διάστημα 20 ημερών παραμένοντας έκτοτε καθηλωμένο σε αμαξίδιο μη δυνάμενο να πατήσει ξανά εφόρου ζωής και να αυτοεξυπηρετηθεί παραπληγία ποσοστό αναπηρίας 85%».

Οι ενέσεις αρτεμισίνης αξίας 19.800 ευρώ

Ως νευροχειρουργός ογκολόγος παρουσιάστηκε στην Γ.Μ, η οποία έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του μαστού, πείθοντας την ίδια και τους γονείς της ότι ήταν «ερευνητής σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας που μπορούσε να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί με τη μέθοδο θεραπείας που γνώριζε, την πλήρη ίαση της σοβαρής αυτής ασθένειας, συστήθηκε δε σ’ αυτούς με το ψευδές όνομα «Κόντος Νικόλαος», ενώ συνάμα υποσχέθηκε στους τελευταίους την πλήρη ίαση της ανωτέρω πάσχουσας από την ασθένειά της, αν διέκοπτε την προτεινόμενη και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ιατρικής επιστήμης, αποτελούμενη από χειρουργεία, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες κλπ και ακολουθούσε τη θεραπεία που της σύστησε».

Η προτεινόμενη από τον «ψευτογιατρό» θεραπεία βασιζόταν σε «ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, προερχόμενα από την Ελβετία, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, βρίσκονταν ένα στάδιο πριν την έγκρισή τους από τον Ε.Ο.Φ., βασισμένα σε έλαια και πρώτες ύλες από βότανα του Αγίου Όρους, επτά ενέσεις αρτεμισίνης, αξίας 19.800 ευρώ εκάστη, για τις οποίες ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αποστέλλονταν από την Ελβετία στην Ελλάδα, κατόπιν άδειας από το Βατικανό που λάμβανε ο ίδιος ειδικά, λόγω της ιδιότητάς του ως ερευνητή σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας, νερό από την Αμερική, εμπεριέχον ευγενή μέταλλα, πλατίνα και χρυσό, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, «τσιμεντώνουν» τα καρκινικά κύτταρα και εξαλείφουν την ασθένεια». Μάλιστα, κατάφερε να πείσει την ασθενή και τους γονείς της να του καταβάλουν για τις ανάγκες του «ιατρικού-θεραπευτικού» έργου του και για την αξία των σκευασμάτων της προτεινόμενης από αυτόν θεραπείας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Ειδική μνεία, γίνεται σε ασθενή με κινητικά προβλήματα, τον οποίο έπεισε να οδηγηθεί στο χειρουργείο, αφού προηγουμένως του υποσχέθηκε πως έτσι θα περπατήσει ξανά. «Στην πραγματικότητα ουδέποτε είχε ιατρική ιδιότητα, η χειρουργική επέμβαση στην οποία τον έπεισε να υποβληθεί δεν επρόκειτο να αποκαταστήσει την υγεία του ούτε καν να βελτιώσει την κινητική του κατάσταση, στο χειρουργείο δεν επρόκειτο να τοποθετηθεί μόσχευμα κατασκευαζόμενο στην Αμερική και στη Γαλλία ούτε η αξία του ήταν 54.000 ευρώ αλλά θα τοποθετούταν κυλινδρικός κλωβός αξίας μόλις 900 ευρώ, όπως και πράγματι τοποθετήθηκε, ουδέποτε παρατήρησε στο χειρουργείο κίνηση στο κανάλι των νευρώνων των ποδιών του ασθενούς, και οι ενέσεις τις οποίες έκανε ο ίδιος στον ασθενή δεν αποτελούσαν ενέσεις με βλαστοκύτταρα ούτε είχαν οποιαδήποτε θεραπευτική αξία, αλλά εμπεριείχαν άγνωστες ουσίες χωρίς ιατρική αναγνώριση» αναφέρεται στο βούλευμα.

«Έφαγε» 200.000 χρησιμοποιώντας το κόλπο «Σώρρα

Ανάμεσα στις δεκάδες ιατρικές απάτες για τις οποίες κατηγορείται ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός», κατάφερε να αποσπάσει ποσό ύψους 200.300 ευρώ χρησιμοποιώντας το κόλπο του…Αρτέμη Σώρρα. Ο Dr Kontos στην προκειμένη περίπτωση εμφανίστηκε ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, επικηρυγμένος από τις τουρκικές αρχές και υποστήριξε ότι διαθέτει μετοχές από την περίφημη «Τράπεζα της Ανατολής»!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δικόγραφο της παραπομπής του σε δίκη, ο «Dr Kontos» «παρέστησε ψευδώς στον Ι.Π, συστηθείς σ’ αυτόν ως διακεκριμένος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και δη επικηρυγμένος από τις τουρκικές αρχές, έχοντας για τον λόγο αυτό αλλάξει καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας το πραγματικό του επώνυμο, με ανεπτυγμένη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, ότι τυγχάνει νόμιμος κομιστής και κύριος τριών μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής»».

Μάλιστα, έπεισε το θύμα του ότι η αξία των μετοχών ήταν τεράστια επειδή το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω Τράπεζας είχε καταβληθεί σε χρυσά νομίσματα, αλλά και πως η αγορά μιας τέτοιας μετοχής ήταν εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία, αφού οι εν λόγω μετοχές επρόκειτο να αναγνωριστούν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθέματος Αμερικής όπου φυλασσόταν ο χρυσός που αντιστοιχούσε σε αυτές τις μετοχές. Μάλιστα, για να εκταμιεύσει γρήγορα τα χρήματα επικαλέσθηκε ως… μέσο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στο θύμα του πως «στη γρηγορότερη εκταμίευση των χρημάτων θα τον βοηθούσε ο τότε αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε γνωριμία, έτσι, δε, τον έπεισε να αγοράσει από αυτόν μία τέτοια μετοχή και δη την αριθ. 182284 μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής» εκ φράγκων χρυσών 125, μηδαμινής στην πραγματικότητα αξίας, αντί τιμήματος 200.300 ευρώ, ποσό το οποίο του κατέβαλε τμηματικά τόσο με μετρητά (ήτοι ποσό 100.000 ευρώ) όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων (ήτοι το υπόλοιπο του τιμήματος) κατά το διάστημα Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2012».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ