Kεραμέως: Δεν υπάρχει συζήτηση για κλείσιμο σχολείων – Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην εκπαίδευση


Η Νίκη Κεραμέως επέμεινε ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων»

Κατηγορηματική ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων» εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολιάζοντας για τα κρούσματα στα παιδιά πως «όταν υπάρχουν κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία». Η ίδια, δε, υποστήριξε το περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε σχολεία με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των γονέων.

«Αν είχαμε μαζική διασπορά θα είχαμε μαζικά κλεισίματα τμημάτων» συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως λέγοντας ότι μόνο 8 τμήματα σε σύνολο περισσότερων από 80.000 τμημάτων σε όλη τη χώρα. «Αυτό δεν συμβαίνει γιατί έχουμε πολλά τεστ. Αν βρεθεί κρούσμα τα παιδιά κάνουν μέχρι και 7 τεστ rapid την εβδομάδα και έτσι αντιμετωπίζουμε τυχόν ασυμπτωματικούς» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας υπενθυμίζοντας τη δήλωση της καθηγήτριας Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, ότι «τα σχολεία παρακολουθούν και δεν οδηγούν την πανδημία».

Σημειώνοντας ότι το 22% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά ενώ πριν από κάποιες εβδομάδες ήταν 29%, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και βλέπουμε μια αύξηση των εμβολιασμών στα παιδιά του Λυκείου που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση κατά 42% στην ηλικία 15-17 ετών. Στην ηλικία 12-14 ετών το αντίστοιχο ποσοστό, σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, είναι 26%.

Για τους υπόλοιπους παράγοντες της εκπαίδευσης η Νίκη Κεραμέως είπε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82%, οι καθηγητές ΑΕΙ σε ποσοστό 93% και οι φοιτητές σε ποσοστό άνω του 80%.

«Ήταν συνειδητή επιλογή να επενδύσουμε στο τεστινγκ αν και κοστίζει πολύ γιατί θέλουμε τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευση και να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα» κατέληξε η Νίκη Κεραμέως επιμένοντας στο ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ