Κόρινθος: Τα παράδοξα γύρω από την απόδραση του σκληρού κακοποιού – Πώς «κορόιδεψε» τους φύλακες


Ο 45χρονος δραπέτης από την Κόρινθο ως μάγειρας είχε τη δυνατότητα να κινείται πιο ελεύθερα στους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος

Πλήθος ερωτημάτων εγείρεται γύρω από την μυστηριώδη απόδραση του σκληρού κακοποιού Δ. Π. από τις φυλακές Κορίνθου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο άνθρωπο ο οποίος, άγνωστο για ποιο λόγο και με ποιον τρόπο, είχε μεταφερθεί στις φυλακές Κορίνθου -πρόκειται για φυλακές ανηλίκων (!)- και εκτελούσε χρέη μάγειρα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι μόνο το γεγονός ότι, αν και επικίνδυνος, μεταφέρθηκε σε φυλακές ανηλίκων, αλλά πως… ενώ είναι Κορίνθιος, δηλαδή ξέρει πολύ καλά την περιοχή, κάποιοι αποφάσισαν να κρατηθεί στις φυλακές που βρίσκονται στον τόπο καταγωγής του.

Πώς έγινε η απόδραση

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η απόδραση έγινε ως εξής: Κάποιοι κρατούμενοι είχαν αναλάβει να κάνουν κάποιες εργασίες στον εξωτερικό χώρο των φυλακών με αποτέλεσμα οι φύλακες να είναι απασχολημένοι με την εποπτεία τους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο 45χρονος, ο οποίος ως μάγειρας είχε τη δυνατότητα να κινείται πιο ελεύθερα στους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, βρήκε την ευκαιρία, προσέγγισε τον μηχανισμό των θυρών, άνοιξε την πόρτα και έγινε καπνός.

Ο δραπέτης Δ.Π. που το έσκασε από τις φυλακές Κορίνθου

Πρόκειται για κάτι τυχαίο; Μάλλον όχι αν αναλογιστούμε το γεγονός πως έξω από τις φυλακές τον περίμενε ένα όχημα στο οποίο επιβιβάστηκε αμέσως μετά την απόδραση και εξαφανίστηκε.

«Όντας μάγειρας είχε τη δυνατότητα να κινείται πιο ελεύθερα και να παρατηρεί τη συμπεριφορά των φυλάκων. Πώς κινούνται, ποια είναι η ρουτίνα τους κα. Είχε δηλαδή ευχέρεια κινήσεων και είχε μελετήσει τα κενά ασφαλείας» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

Από χθες έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να διεξάγουν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ