Ενδοσκόπηση: Κοιτάζοντας βαθιά μέσα μας ενώ ο χρόνος σταματάει τριγύρω

Έχετε ποτέ επιθυμήσει να ανακαλύψετε τον εαυτό σας μέσα από την ενδοσκόπηση; Σε έναν κόσμο που οι ρυθμοί είναι φρενήρεις και δεν σταματούν ποτέ, κάτι τέτοιο ίσως φαντάζει ουτοπικό. Ωστόσο, ίσως αποτελεί αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Σε περίπτωση που νιώθετε χαμένοι και θέλετε να πατήσετε ένα κουμπί παύσης, κάντε το. Επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας και απλά σταματήστε. Με έκπληξη θα παρατηρήσετε πως η γη συνεχίζει να περιστρέφεται. Ο κόσμος είναι ίδιος όπως πριν, ενώ η μόνη αλλαγή έχει να κάνει με εσάς. Εξερευνήστε τους θησαυρούς της ενδοσκόπησης, λοιπόν, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Ενδοσκόπηση: Μια ματιά στον εσωτερικό σας κόσμο

  • Περάστε λίγο χρόνο μόνοι σας: Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε μια αναζήτηση ψυχής είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο μόνοι σας. Με πολλούς τρόπους, μπορείτε να ξεχάσετε τον χρόνο εντελώς. Να είστε παρόντες εκεί που βρίσκεστε. Για πολλούς ανθρώπους ίσως φανεί παράξενο. Είμαστε τόσο συνηθισμένοι σε αυτόν τον ξέφρενο, συνδεδεμένο κόσμο που ακόμα κι αν είμαστε μόνοι μας, ελέγχουμε τα email μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι τόσο σημαντικό όταν ξεκινάτε ένα ταξίδι όπου αναζητάτε την ψυχή σας, να αποσυνδέεστε από την τεχνολογία. Απενεργοποιήστε τις συσκευές σας και βάλτε τις μακριά. Θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα.
  • Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας: Ένα μεγάλο προοίμιο για την αναζήτηση ψυχής είναι η εξάσκηση αυτοσυμπόνιας. Το να είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της εσωτερικής μας ευημερίας. Όλοι είμαστε πολύ καλοί στο να επικρίνουμε τον εαυτό μας όταν κάνουμε λάθη. Υπάρχουν τρία στοιχεία αυτοσυμπόνιας. Τα δύο πρώτα είναι η επίγνωση και η ευγένεια. Το τρίτο στοιχείο είναι η κοινή ανθρωπιά. Η ταλαιπωρία μας ενώνει με κάθε άνθρωπο στον πλανήτη, ενώ η αυτοσυμπόνια αναγνωρίζει ότι ο πόνος και οι προσωπικές ανεπάρκειες αποτελούν μέρος της κοινής ανθρώπινης εμπειρίας. Η εξάσκηση της αυτοφροντίδας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το σκηνικό για την αναζήτηση της ψυχής σας και να σας βάλει στο σωστό πλαίσιο μυαλού.
  • Περάστε λίγο χρόνο στη φύση: Ένα άλλο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να κανονίσετε να περάσετε λίγο χρόνο στη φύση. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια βόλτα μέσα σε ένα δάσος, να καθίσετε δίπλα στην παραλία, να παρατηρήσετε τα αστέρια. Πολλοί από εμάς υποφέρουμε από διαταραχή ελλειμματικής φύσης. Το να βρισκόμαστε έξω στη φύση θέτει σε μεγάλο βαθμό τη δική μας προσωπική ζωή και μας συνδέει με κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς.

  • Ασχοληθείτε με το διαλογισμό: Υπάρχουν πολλά στοιχεία σχετικά με τα οφέλη της ενσωμάτωσης του διαλογισμού και της προσοχής στην καθημερινότητά μας. Τόσες πολλές επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι πρακτικές μπορούν να επηρεάσουν βαθιά κάθε πτυχή της ζωής μας. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα προβλήματα υγείας μπορούν να βελτιωθούν με μια τέτοια προσέγγιση. Δεν νιώθετε απλά πιο ήρεμοι. Η απόκριση χαλάρωσης, η κατάσταση ηρεμίας μετά τον διαλογισμό, επηρεάζει τα γονίδια που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ο διαλογισμός αλλάζει τον εγκέφαλο. Αυξάνει την προμετωπιαία περιοχή του εγκεφάλου και επιβραδύνει τη διαδικασία αραίωσης που συμβαίνει καθώς γερνάμε.
  • Δημιουργήστε χρόνο και χώρο για προβληματισμό: Τώρα που έχετε διαμορφώσει όλες τις προϋποθέσεις για τον προβληματισμό σας στο ταξίδι της ζωής σας, είναι η ώρα να αρχίσετε να εξετάζετε διάφορες πτυχές της ζωής σας. Φυσικά, μπορεί να είναι ωφέλιμο να λάβετε κάποια βοήθεια και καθοδήγηση. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτήν την υποστήριξη και μπορεί να μην επιλέξουμε καν να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι. Τα καλά νέα είναι ότι όλοι είμαστε ικανοί να κάνουμε τη δική μας ψυχή αναζητώντας και να αναπτύξουμε μια μεγαλύτερη κατανόηση του σκοπού και του νοήματος της ζωής μας.
  • Καθορίστε τι είναι για εσάς μια επιτυχημένη ζωή: Ο ορισμός της επιτυχίας περιλαμβάνει τη συναισθηματική, πνευματική και σωματική μας ευεξία, τις αξίες μας, την ανθεκτικότητά μας, την προσωπική μας κυριαρχία, τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, την ικανότητά μας να είμαστε παρόντες, πώς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και τέλος, το σεβασμό μας για όλη τη ζωή και για τον ίδιο τον πλανήτη. Φυσικά, όλοι χρειαζόμαστε ένα ορισμένο επίπεδο ασφάλειας, ασφάλειας και άνεσης. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις υλικούς στόχους, αλλά αν αυτό είναι το μόνο και το τέλος για σένα, τότε μπορεί να ανακαλύψεις ότι δεν σου δίνουν την ικανοποίηση που νομίζατε ότι θα έκαναν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here