Μητσοτάκης: Η καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εορταστική εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της UNESCO.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος των εθνών αν δεν υπάρξει διάλογος μεταξύ των πολιτισμών», σχολίασε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 75 ετών από την ίδρυση της UNESCO. O Κυριάκος Μητσοτάκης έθιξε το θέμα ευθέως όπως είχε προαναγγελθεί, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως υπάρχει τμήμα τους που παραμένει «εξόριστο στο Λονδίνο», υπενθυμίζοντας την απόφαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO που αναφέρει ότι η υποχρέωση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αφορά την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενόψει και του ταξιδιού που θα κάνει προσεχώς στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπει σε έναν καλοπροαίρετο διάλογο με την Ελλάδα, έτσι ώστε να προχωρήσει το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here