Κρούσματα σήμερα: Φόβοι για τα Χριστούγεννα από τις προβλέψεις των ειδικών


Κρούσματα σήμερα: Με το τέταρτο κύμα του κορονοϊού να «χτυπά» ελαφρά την Ελλάδα, το πέμπτο αποδεικνύεται σαρωτικό, με τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό να γονατίζουν τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς να περνούν ξανά έναν «μαύρο» Νοέμβριο

Το κακό, ωστόσο, είναι πως δεν υπάρχει άμεσα «φως» στο τούνελ. Άλλωστε οι προβλέψεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας δεν αφήνουν περιθώρια, με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν προβλέψεις για έως και 11.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες, μέχρι να έρθει η αποκλιμάκωση. Το ανησυχητικό όμως δεν είναι τόσο οι νέες λοιμώξεις Covid-19, όσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, τα οποία στενάζουν.

Φόβοι για τα Χριστούγεννα

Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται στη δίνη του πέμπτου κύματος του κορονοϊου, ενάμιση μήνα πριν από τα Χριστούγεννα και ο φόβος όλων είναι να μην δούμε περαιτέρω επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης.

Ο φόβος ενισχύεται και από τις προβλέψεις των λοιμωξιολόγων, με τον κ. Τζανάκη να τονίζει στο Newsbomb.gr πως αναμένεται κορύφωση του μέσου όρου των κρουσμάτων στην τάξη των 9.000- 11.000 κρουσμάτων μέχρι το τέλος του μήνα, «θα έρθουν μέρες που θα έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Από τα ημερήσια κρούσματα το 35-40% αυτών αποδίδεται σε ανεμβολίαστους άνω των 50-60 ετών που συνήθως δίνουν τις περισσότερες διασωληνώσεις και θανάτους», ενώ όπως εξήγησε ο μέσος όρος είναι 6.900 κρούσματα τη ημέρα.

Δήλωσε δε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα νοσήσει μεγάλο ποσοστό μη εμβολιασμένων, λέγοντας πως, « υπάρχει έντονη ανησυχία για τους μη εμβολιασμένους, θα ξεπεράσουν το 1.000.000. Οι εμβολιασμένοι θα το περάσουν ως μια απλή ίωση, το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι από την κυβέρνηση ξορκίζουν τα σκληρά περιοριστικά μέτρα στους εμβολιασμένους. Την θέση αυτή εξέφρασε νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο Mega και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. «Από το Δεκέμβριο θεωρώ ότι θα έχουμε πτώση των κρουσμάτων, οπότε δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα», είπε.

Σχολιάζοντας προτάσεις των ειδικών, οι οποίες κάνουν λόγο ακόμη και για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων χωρίς τεστ παντού, ο κ. Πέτσας είπε ότι «ακούμε πάντα τη γνώμη των ειδικών και λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Τα νούμερα δείχνουν το δρόμο, και δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, τουλάχιστον όσον αφορά τα νούμερα των εμβολιασμών, που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ