Παπανδρέου: Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη


Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους και ειδικότερα στους νέους, απηύθυνε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στην ΕΡΤ .

«Ελάτε να ξαναφτιάξουμε μαζί μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναδειχθούν ως πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την Αλλαγή», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά, πως «ο λαός πρέπει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες καθημερινά, όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή τη φιλοσοφία υπηρετεί η διαδικασία ανάδειξης πρόεδρου από τη βάση. Πάλεψα για αυτήν την ιδέα που υιοθέτησαν μετά, πολλά ευρωπαϊκά κόμματα».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμη, ότι στο δρόμο προς τις κάλπες, η αυτοοργάνωση των πολιτών είναι πρόπλασμα για την επόμενη μέρα των εκλογών, πρόπλασμα για το Κίνημα που όλοι επιδιώκουν να γίνει. Εξηγώντας τον στόχο της υποψηφιότητάς του και το τι θα κάνει την επομένη της εκλογής, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως δεν επιδιώκει απλά την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αλλά να προκύψει μια δυναμική για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

«Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη, με μια αξιόμαχη κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συντήρηση. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974», είπε χαρακτηριστικά και προσδιόρισε τρεις βασικούς στόχους:

  • Ενίσχυση της δημοκρατίας,
  • Ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και
  • Υλοποίηση μιας δίκαιης πράσινης μετάβασης, με ουσιαστική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ψηφιακή τους μετατροπή, τη στήριξη του αγρότη, τις ενεργειακές κοινότητες, τις ΑΠΕ, την απελευθέρωση της δημιουργικότητας των νέων.

Για το κρίσιμο ζήτημα των συνεργασιών, ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποστήριξε ότι τσακώνονται για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα κακώς κείμενα. «Εμείς βλέπουμε μπροστά. Στόχος μας να πάμε τη χώρα μπροστά», υπογράμμισε.

Για τη διαφοροποίησή του σχετικά με το debate, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για «ένα debate με ουσιαστική συζήτηση και περιεχόμενο, που θα μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις για ένα εμπροσθοβαρές Κίνημα. Θέλω να εξασφαλίσω μία ουσιαστική συζήτηση, όχι μία συζήτηση εντυπώσεων».

Δήλωσε πως σε περίπτωση που χάσει στις εσωκομματικές εκλογές, θα συνεχίζει να δίνει μάχες από οποιοδήποτε μετερίζι. «Πιστεύω στη συλλογικότητα. Χρειαζόμαστε όλοι για να μεγαλώσουμε το Κίνημα μας» ανέφερε συγκεκριμένα.

Για το όνομα και σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία γίνεται αρκετή συζήτηση, ο κ Παπανδρέου ανέφερε: «Συναισθηματικά όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ. Ας δώσουμε στα σύμβολα το περιεχόμενο της προοδευτικής πολιτικής, να τα αιμοδοτήσουμε με το οξυγόνο των αρχών μας και να συζητήσουμε στο συνέδριό μας».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ