Πολάκης – Φουρθιώτης: Εκ παραδρομής η κλήση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Ανακλήθηκε η κλήση για παροχή εξηγήσεων προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη

Σε ανακοίνωση της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκανε λόγο για «εκ παραδρομής» λάθος και ενημέρωσε για την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Σημειώνεται, ότι ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε κλήση για εξηγήσεις έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του ο Μενιος Φουρθιωτης. Ωστόσο, η δικογραφία δεν είχε φτάσει ποτέ στη Βουλή προκειμένου να ζητηθεί η άρση ασυλίας του βουλευτή. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ενημέρωσε την γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, εξηγώντας ότι έπειτα από επικοινωνία που είχε με την εισαγγελία ενημερώθηκε πως έγινε λάθος και είχε ήδη εκδοθεί ανακλητική πράξη.

Πάντως νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ «έστειλε» στον Άρειο Πάγο το θέμα της κλήσης του Παύλου Πολακη, καταθέτοντας σχετική αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών:

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μενάνδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

  1. Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στο τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής.
  2. Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων των άρθρων 83 του κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκτούτου το συγκεκριμένο σκέλος της ενλόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε και η δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για την κατά νόμο μου περαίωση της».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ