Μήνας οργάνωση: Προγραμματίστε κάθε μήνα με τις υποχρεώσεις και τους στόχους σας


Οι περισσότεροι από μας κάνουμε τον απολογισμό των στόχων μας στην αρχή κάθε χρονιάς. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν προγραμματίζαμε κάθε μήνα τις υποχρεώσεις και τους στόχους μας; Σίγουρα τα κίνητρά μας θα ήταν μεγαλύτερα και θα πετυχαίναμε πιο γρήγορα όσα σκεφτόμασταν. Θα ήμασταν πιο ενθουσιασμένοι με τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε και η προσωπική μας πρόοδος θα ήταν εγγυημένη. Όμως, πώς θα καταφέρουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί; Τα πράγματα είναι απλά. Στην αρχή κάθε μήνα παίρνε μία κόλλα χαρτί και γράφε τις υποχρεώσεις σου και τους στόχους σου. Εδώ θα βρεις 10 σημαντικές σκέψεις που μπορείς να εκτελέσεις κι εσύ στην αρχή κάθε μήνα.

Ξεκινήστε τον κάθε μήνα δυναμικά

  • Σκέψου αν έκανες όλα όσα ήθελες τον μήνα που πέρασε: Γράψε σε ένα χαρτί τα επιτεύγματα του μήνα σου και όσα δεν πρόλαβες να κάνεις μετάφερέ τα στον επόμενο μήνα. Έτσι, οι υποχρεώσεις σου θα αρχίσουν να κλείνουν.
  • Γράψε τους στόχους σου: Βάλε νέους στόχους για τον μήνα που έρχεται. Μπορείς να προσθέσεις σε αυτούς ακόμα και πράγματα που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα να κάνεις …δοκίμασε μία νέα
    συνταγή, πήγαινε σε ένα εστιατόριο που δεν έχεις ξαναπάει ή συνάντησε φίλους που έχεις να δεις πάνω από χρόνο.
  • Φτιάξε το πλάνο σου για τον μήνα που έρχεται: Βάλε σε τάξη τα ραντεβού σου, το χρόνο που θα χρειαστείς στο καθένα και υπολόγισε τον ελεύθερο χρόνο που σου απομένει.
  • Επένδυσε στον εαυτό σου: Είναι ωραίο να ασχολούμαστε με την προσωπική μας ανάπτυξη! Αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε κάνοντας ένα σεμινάριο αυτοβελτίωσης ή για την καριέρα σου είτε
    περιποιώντας το σώμα σου με ένα μασάζ.
  • Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου: Προσπάθησε στην αρχή κάθε μήνα να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου για να κλείνεις μία μία τις υποχρεώσεις σου.
  • Έλεγχε την οικονομική σου κατάσταση: Έχοντας ελέγξει τον τραπεζικό σου λογαριασμό κι έχοντας υπολογίσει τα μηνιαία σου έξοδα, μπορείς να υπολογίσεις το ποσό που επιθυμείς να ξοδέψεις μέσα στον μήνα.
  • Επίλεξε ένα βιβλίο να διαβάσεις: Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, ξεκίνα να διαβάζεις ένα βιβλίο αντί να παίζεις με το κινητό σου. Το διάβασμα θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και θα μπορέσεις να
    κοιμηθείς πιο εύκολα.
  • Σημείωσε τις εκδηλώσεις και τις γιορτές που πρέπει να παρευρεθείς: Σημείωσε τις εκδηλώσεις που πρέπει να πας μέσα στον μήνα και υπολόγισε τα έξοδα που θα κάνεις σε δώρα.
  • Σημείωσε πότε θα καθαρίσεις το σπίτι σου: Λογικά το σπίτι σου το καθαρίζεις μέσα στην εβδομάδα, αλλά θα ήταν καλό να κάνεις μία γενική καθαριότητα μέσα στο μήνα για να πετάς ό,τι δεν σου χρειάζεται.
  • Επιβράβευσε τον εαυτό σου με κάτι: Έχοντας υλοποιήσει όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να πεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου και να σου κάνεις ένα δώρο. Το δώρο μπορεί να είναι οτιδήποτε σε
    ευχαριστεί.

Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται περίπλοκη και αγχωτική η διαδικασία αυτή. Ωστόσο, με τον καιρό θα συνειδητοποιήσεις ότι θα βρίσκεσαι συνεχώς σε εγρήγορση γιατί θα αποκτάς καινούργια κίνητρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ