Αίγυπτος: Ολοκληρώνονται τα έργα ανακαίνισης στο Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα έργα ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ελληνορωμαϊκού Μουσείου της Αλεξάνδρειας, όπως αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κάιρο υπό την προεδρία του υπουργού Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι. 

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο γνωστοποιεί ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του χώρου αυτού που έχει συνδέσει την παρουσία του και με τον Ελληνισμό της πόλης.

Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό υπουργείο, το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας θα καταστεί σημαντικός τουριστικός πόλος έλξης για τους Αιγυπτίους αλλά και για τους ξένους επισκέπτες και τουρίστες, καθώς αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Αλεξάνδρειας. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ανακαίνισης που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018, έχουν ήδη φτάσει στο 93% του συνολικού έργου.

Με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας θα φιλοξενεί τουλάχιστον 20.000 εκθέματα από την ελληνορωμαϊκή εποχή, ενώ θα διαθέτει και ένα κέντρο συντήρησης και αποκατάστασης αρχαιοτήτων, ένα κέντρο έρευνας νομισμάτων καθώς και ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ