Μαρόκο – Κορονοϊός: Επιπλέον τεστ στα αεροδρόμια εν μέσω αύξησης των μολύνσεων στην Ευρώπη

Το Μαρόκο θα διενεργεί rapid τεστ COVID-19 σε επιβάτες που φθάνουν στα αεροδρόμια και στα λιμάνια του, και θα αρνείται την είσοδο σε επισκέπτες με θετικό τεστ, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το μέτρο, που ενισχύει την υπάρχουσα υποχρέωση αρνητικού PCR τεστ 48 ωρών πριν από την αναχώρηση, έχει στόχο να προστατεύσει τη χώρα εν μέσω μιας απότομης αύξησης των μολύνσεων στην Ευρώπη, ανέφερε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση.

Οι ταξιδιώτες με θετικό τεστ θα επιστρέφονται με το κόστος να επιβαρύνει την αεροπορική εταιρία που τους έφερε στη χώρα, εκτός εάν έχουν έγγραφο μόνιμης κατοικίας, ανέφερε.

Οι επιβάτες που επισκέπτονται το Μαρόκο θα πρέπει επίσης να διαθέτουν απόδειξη ότι εμβολιάστηκαν. Η χώρα κατέστησε το πιστοποιητικό εμβολιασμού υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους αφού εμβολίασε περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της.

Το Μαρόκο έχει χορηγήσει περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού από οποιαδήποτε άλλη αφρικανική χώρα, εμβολιάζοντας 24,3 εκατ. ανθρώπους από έναν πληθυσμό 36 εκατομμυρίων. Έχει αρχίσει επίσης να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις.

Την περασμένη Τετάρτη, η χώρα έβαλε τέλος στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβάλει τον Μάιο του 2020 με στόχο να καταπολεμηθεί η COVID-19, έπειτα από μια πτώση των μολύνσεων μετά την καλοκαιρινή κορύφωσή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here