ΗΠΑ Κρούσματα: Οι δυτικές πολιτείες επεκτείνουν την πρόσβαση σε ενισχυτές covid-19

ΗΠΑ Κρούσματα: Το Κολοράντο και το Νέο Μεξικό έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά νέων μολύνσεων στη χώρα. Η Καλιφόρνια είναι μία από τις τρεις πολιτείες των ΗΠΑ που επιτρέπουν πλέον ενισχυτικά εμβόλια για τον κορωνοϊό για όλους τους ενήλικες, παρόλο που οι ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι συνιστούν περιορισμό των δόσεων σε αυτούς που θεωρούνται περισσότερο σε κίνδυνο.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία του έθνους, μαζί με το Κολοράντο και το Νέο Μεξικό, καθιέρωσαν τις πολιτικές τους για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν ένα φοβερό κύμα γύρω από τις διακοπές του τέλους του έτους, όταν περισσότεροι άνθρωποι συγκεντρώνονται μέσα. Το Κολοράντο και το Νέο Μεξικό έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά νέων μολύνσεων στη χώρα, ενώ η Καλιφόρνια – τα χαμηλότερα στη χώρα νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο – τώρα τα ενώνει στην «υψηλή» βαθμίδα μετάδοσης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις μιλάει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου για το Κολοράντο που προσφέρει εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε παιδιά, Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021, στο Ντένβερ.

Τα ποσοστά μόλυνσης έχουν εκτοξευθεί στο Κολοράντο τον περασμένο μήνα και η Polis υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021, για να επεκτείνει τη χρήση ενισχυτικών εμβόλων για να καταστείλει την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων COVID-19.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις μιλάει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου για το Κολοράντο που προσφέρει εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε παιδιά, Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021, στο Ντένβερ.

Τα ποσοστά μόλυνσης έχουν εκτοξευθεί στο Κολοράντο τον περασμένο μήνα και η Polis υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021, για να επεκτείνει τη χρήση ενισχυτικών εμβόλων για να καταστείλει την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων COVID-19.

Η Κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, Μισέλ Λουτζάν Γκρίσαμ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα την Παρασκευή με το οποίο επεκτείνει την καταλληλότητα για ενισχυτικές βολές για την covid -19. Ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργείου υγείας της πολιτείας της, Δρ Ντέιβιντ Σκρας, είπε ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων έχει κατακλύσει ορισμένα νοσοκομεία στο Νέο Μεξικό.

«Η covid-19 είναι απίστευτα ευκαιριακή και είναι δουλειά μας να διασφαλίσουμε ότι ο ιός έχει όλο και λιγότερες ευκαιρίες εξάπλωσης», είπε ο Σκρας.

«Αν είναι ώρα να πάρετε ένα ενισχυτικό, κάντε το αμέσως». Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει έγκριση για ενισχυτικά για όλους τους ενήλικες, αλλά οι σύμβουλοι της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν ότι δεν είναι σαφές ότι οι νέοι υγιείς άνθρωποι χρειάζονται άλλη δόση.

Αντίθετα, συνέστησαν ενισχυτικά μόνο για άτομα άνω των 65 ετών και νεότερα άτομα με ορισμένες υποκείμενες παθήσεις υγείας ή των οποίων οι θέσεις εργασίας είναι υψηλού κινδύνου για τον ιό. Στην Καλιφόρνια, ο Υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας της πολιτείας Tomás Aragón έστειλε επιστολή στους τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους και παρόχους λέγοντας ότι θα πρέπει να «επιτρέψουν στους ασθενείς να αυτοπροσδιορίσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους».

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom, μαζί με τον κυβερνήτη του Κολοράντο Jared Polis και την κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Michelle Lujan Grisham έχουν λάβει μέτρα για να επεκτείνουν τη χρήση ενισχυτικών βολών για να καταστείλουν την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων COVID-19.

“Μην απομακρύνετε έναν ασθενή που ζητά αναμνηστική δόση” εάν είναι 18 ετών και άνω και έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που έκαναν το δεύτερο εμβόλιο Moderna ή Pfizer ή δύο μήνες από τον εμβολιασμό του single Johnson & Johnson, έγραψε. Είπε στα φαρμακεία να δώσουν προτεραιότητα στα αναμνηστικά σε όσους βρίσκονται σε ειδικευμένες εγκαταστάσεις νοσηλευτικής ή υποβοηθούμενης διαβίωσης λόγω της φθίνουσας ανοσίας από τα προηγούμενα εμβόλια.

Αλλά γενικά, οι πάροχοι “δεν πρέπει να χάνουν καμία ευκαιρία” να δίνουν εμβόλια στους μη εμβολιασμένους ή αναμνηστικά σε όλους τους άλλους οποτεδήποτε επισκέπτονται ένα φαρμακείο, νοσοκομείο ή ιατρείο.

Πολλές πολιτείες αντιμετωπίζουν τώρα αυξανόμενα κρούσματα και περισσότερες νοσηλείες. Σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα υπήρχαν περίπου 73.000 νέα κρούσματα καθημερινά, περίπου 10.000 περισσότερα από ό,τι πριν από τρεις εβδομάδες.

Στο Κολοράντο, όπου ορισμένα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο, ο κυβερνήτης Τζάρεντ Πόλις υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα την Πέμπτη για να επεκτείνει τη χρήση ενισχυτικών βολών. Μια μέρα αργότερα είχε μια τρομερή προειδοποίηση για το περίπου 20% των επιλέξιμων ατόμων στην πολιτεία του που δεν έχουν λάβει ακόμη μια δόση. «Δεν θα ήμασταν καν εδώ για να μιλήσουμε για αυτό εάν όλοι ήταν εμβολιασμένοι», είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου. “Αν δεν εμβολιαστείτε, θα κολλήσετε την COVID. Ίσως φέτος, ίσως του χρόνου.”

Σε επιστολή προς τους παρόχους υγείας με ημερομηνία Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021, ο Δρ. Tomas Aragon, ο κρατικός υπεύθυνος δημόσιας υγείας, είπε στους παρόχους ότι δεν πρέπει “να απομακρύνουν έναν ασθενή που ζητά αναμνηστικό” εάν είναι 18 ετών και άνω και έχουν περάσει έξι μήνες αφού έκαναν το δεύτερο εμβόλιο Moderna ή Pfizer ή δύο μήνες από το μονοδοσικό Johnson &

Αξιωματούχοι στο Κολοράντο, την Καλιφόρνια και το Νέο Μεξικό δήλωσαν ότι έχουν άφθονες προμήθειες εμβολίων για να παρέχουν αρχικούς εμβολιασμούς και ενισχυτικά σε όλους όσους τα θέλουν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να συμβουλεύει τους ηγέτες στον τομέα της υγείας σε ολόκληρη τη χώρα «να συμμορφώνονται με τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία που προέρχονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια Δρ Mark Ghaly είπε νωρίτερα την εβδομάδα ότι η απόφαση της Καλιφόρνια δεν έρχεται σε αντίθεση με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι ήταν «πολύ σαφές ότι είχαν δύο κατηγορίες – ομάδες που θα έπρεπε να λάβουν ενίσχυση και ομάδες που μπορούν» “Γνωρίζουμε ότι αρκετοί Καλιφορνέζοι εργάζονται σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους”, είπε ο Ghaly. «Λόγω του κινδύνου που σχετίζεται με την εργασία σας ή ακόμα και ζείτε με άτομα που έχουν υποκείμενες παθήσεις (και) οι ίδιοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ή είστε μέλος μιας κοινότητας που έχει εξοντωθεί και έχει πληγεί σκληρά από την COVID… είναι επιτρεπτό από τα CDC και τον FDA για να προχωρήσουμε και να λάβουμε το ενισχυτικό εμβόλιο».

Η Δρ Kirsten Bibbins-Domingo, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, είπε ότι οι ενισχυτές έχουν καθυστερήσει. Αυτό είναι ανησυχητικό καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα, η οποία προκάλεσε μια καλοκαιρινή άνοδο, συνεχίζει να κυκλοφορεί.

Η παραλλαγή δέλτα είναι «πραγματικά καλή στο να βρίσκει ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που εμβολιάστηκαν στην αρχή του έτους και τώρα αυτός ο εμβολιασμός φθείρεται λίγο», είπε.

“Η Delta είναι μια ισχυρή δύναμη και όλοι χρειάζονται αυτήν την τρίτη δόση.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here