Βασιλακόπουλος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις δηλώσεις περί μη σωστά στελεχωμένων ΜΕΘ

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τις δηλώσεις του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος ανάφερε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, είχαν δημιουργηθεί ΜΕΘ που δεν είχαν στελεχωθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα. 

Η τοποθέτηση του καθηγητή προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αυτών καθώς και αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του ανάφερε: «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας.

Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here