Εμπρηστικός Τατάρ: Ότι και να κάνουν δε θα αποτραπεί το άνοιγμα Βαρωσίων

Σήμερα ζούμε στη δική μας «χώρα», κάτω από το δικό μας «κράτος», ελεύθερα και χωρίς φόβο, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ

Στο διάγγελμά του για την 38η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε σήμερα, ο Τατάρ υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη από το 1964, όταν η τότε «γενική επιτροπή» των Τουρκοκυπρίων δημιουργήθηκε και ήταν «το πρώτο βήμα στο δρόμο για ένα χωριστό κράτος».

Επανέλαβε επίσης τη θέση του για μια «δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση» στην Κύπρο, που δεν περνά –όπως είπε– από την ομοσπονδία, αλλά από την πρότασή του για λύση στη βάση δύο ίσων και κυρίαρχων κρατών. «Η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί τα γεγονότα και να προσεγγίσει την πρόταση μας για λύση». Ο Ταταρ δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την πρότασή του, την οποία επανέλαβε και στην Νέα Υόρκη, και για να μπορέσει να επαναρχίσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης θα πρέπει «να γίνουν αποδεκτά το κράτος μας και η κυριαρχία μας». Ακόμα και αν το ψευδοκράτος δεν έχει αναγνωριστεί, συνέχισε, είναι μια πραγματικότητα. «Υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Και η μεγαλύτερή δύναμή μας είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία».

Όσα δικαιώματα, συνέχισε, έχουν οι Ελληνοκύπριοι στην Κύπρο έχουν και οι Τουρκοκύπριοι, λέγοντας πως κατά την ελληνοκυπριακή νοοτροπία οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα, υποστηρίζοντας και πάλι ότι στόχος των Ελληνοκυπρίων ήταν να μετατρέψουν την Κύπρο σε ελληνικό νησί και να την ενώσουν με την Ελλάδα.

Από την πρώτες μέρες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο Τατάρ, οι Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν να καταπατήσουν όλα τα δικαιώματα που το Σύνταγμα παραχωρούσε στους Τουρκοκύπριους και ξαναμίλησε για τα «ματωμένα Χριστούγεννα» και το έγκλημα της 21ης Δεκεμβρίου 1963.

«Ότι και να κάνουν δε θα αποτραπεί το άνοιγμα Βαρωσίων»

Αναφερόμενος στην «πρωτοβουλία για το Βαρώσι» ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής είναι μια νέα ενέργεια για τον τουρισμό και θα συμβάλει θετικά στην οικονομία.

Υπενθύμισε δε ότι στις 20 Ιουλίου 2021 μια περιοχή 3,5% εντός του Βαρωσίου αποχαρακτηρίστηκε από στρατιωτική ζώνη και οι ιδιοκτήτες εκεί απέκτησαν το δικαίωμα να προσφύγουν στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για τις περιουσίες τους. Ενώ μέχρι σήμερα πάνω από 400 Ελληνοκύπριοι έχουν προσφύγει στην εν λόγω «επιτροπή», συνέχισε, η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» – όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – προσφεύγει σε κάθε τρόπο για να τους αποτρέψει. «Αλλά ό,τι και να κάνουν, δεν μπορεί να αποτραπεί το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού».

Φυσικό αέριο

Για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Τατάρ είπε ότι «συνεχίζεται ένας μεγάλος αγώνας όσον αγορά τις ενεργειακές πηγές» και έκανε λόγο για «δίδυμο Ελλήνων – Ελληνοκυπρίων και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων» που προσπαθούν να εξαφανίσουν το ψευδοκράτος, «το στήριγμα της τουρκικής κυριαρχίας στην ανατολική Μεσόγειο και να απομακρύνουν την μητέρα πατρίδα Τουρκία από την περιοχή. Ενώ οι κύριοι στόχοι τους είναι να πολιορκήσουν την Τουρκία και να αποκτήσουν τους ενεργειακούς πόρους της. Για να φτάσει αυτόν τον στόχο, το δίδυμο Ελλήνων – Ελληνοκυπρίων συνεχώς εξοπλίζεται και κλιμακώνει την ένταση. Να μη αναμένεται ότι απέναντι σε αυτό εμείς θα μείνουμε θεατές».

Γι αυτό, είπε, είναι πολύ σημαντικό ψευδοκράτος και Τουρκία να διαφυλάξουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους. «Για να προστατεύσουμε το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, που περιλαμβάνει τα δικαιώματά μας στον αέρα και τη θάλασσα, καθώς και στην πατρίδα προσφύγαμε σε κάθε είδους ενέργειες και θα συνεχίσουμε. Ο δρόμος για την επιτυχία και για να είμαστε δυνατοί περνά από τη συνεργασία μας με την μητέρα πατρίδα Τουρκία», υποστήριξε.

Με πληροφορίες από: philenews

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here