Οικονόμου: Από αύριο οι διαδικασίες επίταξης των ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ


Από αύριο, Τρίτη, ξεκινούν οι διαδικασίες επίταξης των ιδιωτών γιατρών όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία που έχουν οι ιατρικοί σύλλογοι προκειμένου να παρουσιάσουν τα οριστικά αποτελέσματα όσον αφορά τα ονόματα των ιδιωτών γιατρών που θα στηρίξουν το ΕΣΥ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει ότι από αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες επίταξης υπηρεσιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι 11 ιδιωτικές κλινικές από διάφορες περιοχές έχουν διαθέσει 400 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού στο ΕΣΥ καθώς και 231 κλίνες για περιστατικά non covid.

Μιλώντας για την γενικότερη εικόνα της πανδημίας έκανε λόγο για «επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα» και για πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «παρά τα πολύ περισσότερα κρούσματα έχουμε λιγότερες νοσηλείες» γεγονός που επιβεβαιώνει ότι «το εμβόλιο είναι το αποτελεσματικότερο όπλο»

Όπως είπε «δίνουμε έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψη και για την πρώτη και για την τρίτη δόση ιδιαίτερα για τους άνω των 65 ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούμε τη μέριμνα για την εφαρμογή των μέτρων και τον έλεγχο για την τήρησή τους».

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε διαμηνύσει ότι «είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση τα κενά (σ.σ. στο ΕΣΥ) θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΟΡΕΝ από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών θα απαιτηθούν 48 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ