Διατροφή: Τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό σας


Μια ολιγοήμερη διατροφή αποτοξίνωσης βοηθά τον μεταβολισμό να «ξυπνήσει». Να ρυθμιστεί καλύτερα η όρεξη και να γίνει επανεκκίνηση του πεπτικού.

Ποιες είναι όμως οι ιδανικές τροφές για να απομακρύνουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας;
Η απάντηση βρίσκεται στα φρούτα, τα λαχανικά και γενικότερα όλες τις τροφές που περιέχουν αδιάλυτες ίνες και μεγάλη ποσότητα νερού, καθώς διευκολύνουν την πέψη και «καθαρίζουν» τη γαστρεντερική οδό.

Διατροφή που αποτοξινώνει τον οργανισμό

  • Αγκινάρες: Περιέχουν μια ειδική κατηγορία σύνθετων οξέων (caffeoylquinic acids), τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση παθήσεων του ήπατος επειδή ενεργοποιούν την παραγωγή χολής. Το διάλυμα αυτό βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τα λίπη, ενώ παράλληλα απομακρύνει από τον οργανισμό ουσίες που προκαλούν φλεγμονές.
  • Αβοκάντο: Μας παρέχει υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και γλουταθειόνη, μια σύνθετη ουσία που μπλοκάρει την απορρόφηση ορισμένων λιπαρών από το έντερο. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνεται η οξείδωση.
  • Παντζάρι: Οι αλκαλοειδείς χρωστικές ουσίες που του δίνουν το χαρακτηριστικό του χρώμα έχουν μοναδική αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα, συμβάλλουν στην αποκατάσταση και την αναγέννηση των κυττάρων, ιδιαίτερα στο συκώτι – το βασικότερο «φίλτρο καθαρισμού» του οργανισμού μας.
  • Λαχανίδα: Τα φυτικά αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλουν στην ταχύτερη διάσπαση και απομάκρυνση των βλαβερών λιπιδίων.
  • Πορτοκάλια: Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, το πορτοκάλι περιέχει σημαντικές ποσότητες της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C.
  • Πράσινο τσάι: Περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από άλλα είδη τσαγιού, όπως το μαύρο ή το λευκό τσάι. Είναι επίσης διουρητικό κι έτσι καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ