Κορονοϊός στην Κύπρο: «Πράσινο» φως για 3η δόση σε άτομα 18 και άνω

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: «Πράσινο» Υπουργικού Συμβουλίου για 3η δόση στον γενικό πληθυσμό – Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Όπως σημειώνεται, απαραίτητο να έχει παρέλθει περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.

Σημειώνεται ότι περισσότερες πληροφορίες για την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας και τον τρόπο που θα γίνει η διαδικασία θα δοθούν τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά:

Την πρόταση του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφορικά με τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 στα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει απαραίτητα χρονικό διάστημα έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικούς τους σχήματος (από τη χορήγηση 2ης δόσης των εμβολίων Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna ή από τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson).

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προκύπτει μετά από εισήγηση προς τον Υπουργό Υγείας εκ μέρους της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία σε πρόσφατη συνεδρία της εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού με ενισχυτική δόση όλου του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία έναρξης και τον τρόπο που θα γίνει η διαδικασία του εμβολιασμού με ενισχυτική δόση, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here