Κατανάλωση Καφέ: Βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης καθώς μειώνονται οι ώρες της ημέρας:


Κατανάλωση Καφέ: Η κατανάλωση καφέ μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της διάθεσης καθώς μειώνονται οι ώρες της ημέρας, σύμφωνα με ερευνητές. Μια πανευρωπαϊκή έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικών Πληροφοριών για τον Καφέ διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο των ενηλίκων βιώνουν κατάθλιψη και αυξημένα συναισθήματα θλίψης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Η έρευνα περιελάμβανε στοιχεία από περισσότερους από 5.000 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Πολωνία. Το 21% των ερωτηθέντων έγινε πιο ανήσυχο καθώς οι μέρες σκοτείνιαζαν, το 24% δυσκολεύτηκε να συγκεντρωθεί, το 25% έχασε το κίνητρο για άσκηση και το 21% είδε μια πτώση στις αθλητικές επιδόσεις.

Ένας στους πέντε ενήλικες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα καταναλωτών είπε ότι έπινε καφέ για να βελτιώσει τη διάθεσή του, με το 29% να αναφέρει ότι έπινε καφέ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να νιώθει περισσότερη ενέργεια και το 21% να λέει ότι ο καφές βοήθησε στη συγκέντρωση.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πολυφαινόλες του καφέ μπορεί να περάσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, να ασκούν αντινευροφλεγμονώδη αποτελέσματα και ακόμη και να προάγουν τη νευρογένεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος τόσο γνωστικών όσο και συναισθηματικών διαταραχών», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κατάνια, Τζουζέπε Γκρόσο.

Ενώ η καλή διατροφή και η τακτική άσκηση είναι γνωστό ότι βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης, μια εξέταση υπάρχουσας έρευνας φέρεται να προτείνει ότι 75 mg καφεΐνης κάθε τέσσερις ώρες μπορεί να οδηγήσει σε μια σταθερή βελτίωση της διάθεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περαιτέρω ανασκόπηση έδειξε ότι το άρωμα του καφέ μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη εργασίας και να τονώσει την εγρήγορση. Οι άνθρωποι ανέφεραν επίσης ότι χρησιμοποιούν καφεΐνη για κοινωνικές πτυχές καθώς και για αύξηση της σωματικής ενέργειας, βελτίωση της διάθεσης και άλλα οφέλη για την υγεία.

Θα μπορούσατε να χάσετε βάρος, να κάψετε λίπος πίνοντας καφέ; Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, περίπου το 80% των ενηλίκων των ΗΠΑ καταναλώνουν καφεΐνη κάθε μέρα. Ο καφές είναι διεγερτικό και ενώ μπορεί να βοηθήσει στην εγρήγορση, η κατανάλωσή του μπορεί επίσης να μειώσει τον ύπνο.

Ο οργανισμός σημειώνει ότι η καφεΐνη χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να δράσει και έχει χρόνο ημιζωής 5-6 ώρες, αν και μπορεί να παραμείνει στο σύστημα ενός ατόμου πολύ περισσότερο. Η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στην καρδιά και το νευρικό σύστημα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ