Ωμό Κοτόπουλο: Πρέπει να το πλένετε πριν το μαγειρέψετε; Να τι λένε οι ειδικοί


Ωμό Κοτόπουλο: Οι Αμερικανοί τρώνε κοτόπουλο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρέας Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, η ασφάλεια των τροφίμων είναι πρωταρχικής σημασίας για να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις διασκεδαστικές και υγιείς για όλους. Το κοτόπουλο είναι ένα δημοφιλές πιάτο για σερβίρισμα, αλλά ο τρόπος παρασκευής του έχει προκαλέσει σύγχυση στις οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια. Το ερώτημα είναι το εξής: Πρέπει να πλένεται το ωμό κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα;

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε όχι. “Μην πλένετε το ωμό κοτόπουλο. Κατά το πλύσιμο, οι χυμοί κοτόπουλου μπορεί να εξαπλωθούν στην κουζίνα και να μολύνουν άλλα τρόφιμα, σκεύη και πάγκους”, προειδοποιεί το CDC.

Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό σαπουνόνερο για 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το χειρισμό του κοτόπουλου.

Στήθη κοτόπουλου ωμά

Το CDC λέει να χρησιμοποιείτε ξεχωριστό ξύλο κοπής για το ωμό κοτόπουλο και να μην τοποθετείτε ποτέ μαγειρεμένα τρόφιμα ή φρέσκα προϊόντα σε ένα πιάτο, ξύλο κοπής ή οποιαδήποτε επιφάνεια που προηγουμένως είχε ωμό κοτόπουλο.

Ένα γεύμα στον φούρνο μικροκυμάτων που περιλαμβάνει κατεψυγμένο ωμό κοτόπουλο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως το φρέσκο ​​ωμό κοτόπουλο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα θερμόμετρο τροφίμων για να διασφαλιστεί ότι το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία 165°F. Οι σανίδες κοπής, τα σκεύη, τα πιάτα και οι πάγκοι πρέπει να πλένονται με ζεστό σαπουνόνερο μετά την προετοιμασία του κοτόπουλου.

Το κοτόπουλο που περισσεύει θα πρέπει να καταψυχθεί ή να ψυχθεί εντός δύο ωρών – ή εντός μίας ώρας εάν το φαγητό εκτεθεί σε θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Φαρενάιτ.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί τρώνε κοτόπουλο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρέας.

CDC: Μην πλένετε το το ωμό κοτόπουλο Ωστόσο, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αρρωσταίνουν από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών ετησίως.

Το κοτόπουλο, για παράδειγμα, είναι συχνά μολυσμένο με βακτήρια Campylobacter, Salmonella και Clostridium perfingens.

Περίπου 1 στις 25 συσκευασίες κοτόπουλου είναι μολυσμένη με σαλμονέλα, η οποία προκαλεί περισσότερες τροφιμογενείς ασθένειες από οποιοδήποτε άλλο βακτήριο.

Η κατανάλωση μη μαγειρεμένου κοτόπουλου ή άλλων τροφών με ροφήματα που έχουν μολυνθεί από ωμό κοτόπουλο ή τους χυμούς του μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση.

«Είναι δυνατό να μειωθεί η μόλυνση του κοτόπουλου από σαλμονέλα και οι επακόλουθες ασθένειες, νοσηλεία και θάνατοι», έγραψε το CDC.

«Το CDC συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων [του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ], κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους, ομάδες καταναλωτών και τη βιομηχανία για να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών από το κοτόπουλο ελέγχοντας καλύτερα τα μικρόβια σε κάθε βήμα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, από το αγρόκτημα έως το πιρούνι».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ