Κατακρήμνιση 8% για το Bitcoin υπό τον φόβο των φορολογικών ρυθμίσεων


Πτώση άνω του 8% καταγράφει σήμερα το Bitcoin, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιχειρούμενη φορολογική ρύθμιση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

Στο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις σε υποδομές ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων που πέρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμπεριλήφθηκε διάταξη που προβλέπει πως τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να ειδοποιούν απευθείας τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ για τις συναλλαγές πελατών τους.

Αυτό συνεπάγεται το τέλος της απόκρυψης πολλών κερδών για πολλούς επενδυτές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, ειδικοί του χώρου προειδοποιούν πως τα στοιχεία που θα γνωστοποιούνται στις φορολογικές αρχές θα είναι ανακριβή, καθώς τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν συγκεκριμένη πληροφόρηση για τις συναλλαγές.

Εν μέσω αυτής της εξέλιξης το Bitcoin υποχώρησε κατά 8.000 δολάρια και το Ether υποχώρησε στα χαμηλά επίπεδα 30 ημερών.

Το Bitcoin βρέθηκε στα 60.385 δολάρια με πτώση 8,56%, ενώ το Ether βρέθηκε να καταγράφει απώλειες 7,8% υποχωρώντας στα 4.326 δολάρια.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά περίπου 7% στα 2,8 τρισ. δολάρια, ενώ μεμονωμένα η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin μειώθηκε στο 1,8 τρισ. δολάρια.

Να σημειωθεί πως από τις αρχές του 2021 η αξία του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ η αξία του Ether έχει αυξηθεί κατά έξι φορές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ