Κίνα μέτρα: Υγειονομικοί θανάτωσαν σκύλο με λοστό προκαλώντας κύμα οργής στα social media

Υγειονομικοί υπάλληλοι στην Κίνα σκότωσαν μαρτυρικά ένα σκυλάκι Corgi με λοστό στο Shangrao της επαρχίας Jiangxi, προκαλώντας οργή στα social media. Αφορμή για την θανάτωση του κατοικίδιου υπήρξε η καραντίνα των ιδιοκτητών του για την Covid-19, με την παραμονή τους σε ξενοδοχείο ύστερα από κρούσμα στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου και διαμένουν. Το βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι ενδεικτικό των ακραίων μέτρων που έχουν εφαρμόσει οι τοπικές αρχές για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το χρονικό της βίαιας θανάτωσης

Τα πλάνα ασφαλείας κατέγραψαν τους υγειονομικούς να εισέρχονται στο διαμέρισμα με στολές hazmat, ενώ ένας από αυτούς χρησιμοποίησε τον λοστό για να χτυπήσει βάναυσα το κατοικίδιο ζώο. Η θανάτωση έγινε προτού γίνει καν κάποιο τεστ, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν το σκυλί όντως έπασχε από Covid-19. To βίντεο της δολοφονίας κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων απέναντι στον τρόπο με τον οποίο οι αρχές συμπεριφέρονται στα ζώα ενώ επιβάλλουν τους κανόνες πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν σε δήλωση το Σάββατο ότι ζήτησαν συγγνώμη από τη γυναίκα για την “αβλαβή απόρριψη του σκύλου κατοικίδιων ζώων χωρίς επαρκή προηγούμενη επικοινωνία” με τον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου. Προφανώς και αναφέρονται στην απαλλαγή από τα βιολογικά επικίνδυνα απόβλητα μέσω μεθόδων όπως η καύση και η ταφή. Οι αξιωματούχοι είχαν πει ότι θα έμπαιναν στο σπίτι της γυναίκας για να το απολυμάνουν και είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα πληγώσουν το σκυλί. Όσο για τους υγειονομικούς, έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, όπως διαβεβαίωσαν οι αρχές.

Κανένα έλεος στα κατοικίδια

Η Κίνα έχει περιορίσει σταδιακά τα εγχώρια κρούσματα Covid-19 μέσω επιθετικών lockdown και μαζικών δοκιμών, με τις τοπικές κυβερνήσεις συχνά να μην δείχνουν κανένα έλεος στα κατοικίδια που αφήνουν πίσω τους ιδιοκτήτες όταν βρίσκονται σε καραντίνα. Τρεις γάτες που ανήκαν σε ασθενή με Covid-19 στην επαρχία Heilongjiang της ΒΑ Κίνας υπέστησαν ευθανασία, αφού βρέθηκαν θετικές στον ιό τον Σεπτέμβριο. Οι αρχές σε ορισμένες μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη αναγκάστηκαν να κάνουν ειδικές παραχωρήσεις για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την Covid-19. Ωστόσο, η βιαιότητα φαίνεται πως συνεχίζεται εκ μέρους της κυβέρνησης.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here