Βουλευτής κατήγγειλε τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον: Έχεις υπέροχα οπίσθια, μου είπε και με θώπευσε


Δύο γυναίκες, μία βουλευτής και μία δημοσιογράφος καταγγέλλουν δημόσια ότι ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Τζόνσον τις είχε αγγίξει ανάρμοστα στο παρελθόν, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διενέργεια σχετικής έρευνας.

Η βουλευτής των Τόρις, Κάρολαϊν Νόουκς, ισχυρίζεται ότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον την θώπευσε και της είπε «έχεις υπέροχα οπίσθια» στο συνέδριο του κόμματος το 2003 στο Μπλάκπουλ, όταν εκείνη ηταν γύρω στα 30.

Η σημερινή Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας ήταν τότε υποψήφια βουλευτής και έκανε τη σχετική αποκάλυψη στο Sky News.

Σε ανάλογη καταγγελία όμως προχώρησε και μία δεύτερη γυναίκα, η δημοσιογράφος του New Statesman, Άλβα Ρεα, λέγοντας ότι ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού της Βρετανίας την είχε αγγίξει επίσης με ακατάλληλο, προκλητικό τρόπο, φέρνοντάς την σε δύσκολη θέση.

H Kάρολαιν ΝόουκςΑ.Ρ

Η 49χρονη σήμερα Νόουκς είπε: «Μπορώ να θυμηθώ έναν πραγματικά εξέχοντα άνδρα – την εποχή που ήταν υποψήφιος των Συντηρητικών για το Teignbridge in Devon- να με αρπάζει στο πίσω μέρος όσο πιο δυνατά μπορούσε και να λέει «ω, Ρόμσεϊ, έχεις υπέροχα οπίσθια».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο υποψήφιος ήταν ο 81χρονος σήμερα Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος αργότερα δεν κατάφερε να εκλεγεί. Και πρόσθεσε: «Θα ήμουν γύρω στα 30, αρκετά μεγάλη για να το πω. Τώρα το θεωρώ καθήκον… να φωνάζω όπου βλέπω (ανάλογες συμπεριφορές)».

Απαντώντας στον ισχυρισμό, ο Τζόνσον είπε: «Δεν θυμάμαι καθόλου την Κάρολάιν Νόουκς– αλλά να που…. Δεν έχω καμία απάντηση… καλή τύχη και ευχαριστώ ».

Η δημοσιογράφος του New Statesman, Άλβα Ρέα είπε με τη σειρά της «Ο Στάνλεϊ Τζόνσον με έπιασε επίσης σε ένα πάρτι σε συνέδριο των Συντηρητικών το 2019. Είμαι ευγνώμων στην Κάρολαιν Νόουκς που μίλησε για κάτι που κανένας από εμάς δεν θα έπρεπε να ανεχτεί, ιδίως από τον πατέρα του πρωθυπουργού».

O πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργούΑ.Ρ

Η Ρέα η οποία είναι στα 20 της και μεγάλωσε στο Μπέλφαστ, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2017 και εργάζεται για το New Statesman ως πολιτική ανταποκρίτρια από τον Ιούλιο του 2019.

O υπουργός Ντέμιαν Χιντς, αρμόδιος για την ασφάλεια και τα σύνορα είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τους ισχυρισμούς με στόχο να διαπιστωθεί «αν αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος δράσης». Και ο σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Νικ Τόμας-Σίμοντς είπε στο Sky News: «Για κάθε θύμα που εμφανίζεται, εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά που λέει με μεγάλη ευαισθησία, πολύ προσεκτικά».

Οι καταγγελίες βλέπουν το φως την ώρα που ο πατέρας Τζόνσον φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα ενώ περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση για το Λονδίνο στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι χθες. Εμφανίζεται να στέκεται στην ουρά γύρω από άλλους επιβάτες που φορούσαν όλοι μάσκες.

Ο αθλητικός δημοσιογράφος της Guardian, Σάιμον Μπέρντον, τράβηξε τη φωτογραφία και έγραψε στο Twitter: «Μόλις επέστρεψα από το Ντουμπάι, και υπήρχε ένα άτομο στην πτήση μου που δεν πίστευε ότι οι μάσκες είναι για εκείνον. Ήταν… ο μπαμπάς του Μπόρις Τζόνσον #likefatherlikeson.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ