ΗΣΑΠ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη γραμμή 1 μετά το τραγικό δυστυχημα


ΗΣΑΠ: Κανονικά πλέον τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ

Την αποκατάσταση όλης της κυκλοφορίας στην γραμμή 1 του ΗΣΑΠ μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ κινούνται πλέον κανονικά σε όλο το μήκος της Γραμμής 1 «Πειραιάς-Κηφισιά».

Η κυκλοφορία τους είχε διακοπεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης όταν σημειώθηκε η σύγκρουση ανάμεσα στο ειδικό όχημα για τη λείανση των γραμμών του ΗΣΑΠ με συρμό που τοποθετήθηκε στις γραμμές προκειμένου να σταματήσει η εκτός ελέγχου κίνηση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Νίκο Χαιρέτα, ο άτυχος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ ήταν ηλικίας 41 ετών. «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά. Είμαστε συντετριμμένοι»

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Πώς έγινε το φρικτό δυστύχημα στον Άγιο Νικόλαο

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης περιέγραψε πώς συνέβη το περιστατικό.

«Είναι ένα μηχάνημα που λειαίνει την τροχιά, στο πλαίσιο της συντήρησης. Είναι μια εταιρεία από τη Δανία που ήρθε να συντηρήσει τη γραμμή. Ο οδηγός είναι του εργολάβου. Την ώρα που οδηγούσε, διαπίστωσε ότι δεν έχει φρένα και το μηχάνημα κινείτο με ανεξέλεγκτη ταχύτητα. Προκειμένου να σταματήσει καθώς είναι κατηφορικό το σημείο και η ταχύτητα θα αυξανόταν κι άλλο, έβαλαν τον συρμό για να το σταματήσουν».

Όπως εξήγησε, αυτοί που ήταν πίσω και πήδηξαν εν κινήσει είναι μια χαρά. Ο οδηγός και ο ένας μηχανικός πήδηξαν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Ποιος ήταν ο άτυχος 41χρονος

Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 41χρονος Πέτρος Γιάμαλης o οποίος εργαζόταν επί 16 χρόνια ως εργοδηγός.

Ο 41χρονος εργάτης που έχασε τη ζωή του
Ο 41χρονος εργάτης που έχασε τη ζωή του

Συγγενείς και φίλοι αφήνουν από το πρωί μηνύματα αποχαιρετισμού στο προφίλ του 41χρονου στο Facebook.

Παράλληλα τον 41χρονο αποχαιρέτησε και ο Ιωνικός Νικαίας, η ομάδα που αγαπούσε ιδιαίτερα ο άτυχος άνδρας.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ