Ερώτηση Σπίρτζη στον Θεοδωρικάκο για τους μη εμβολιασμένους αστυνομικούς

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτάει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πόσοι είναι τελικά οι αστυνομικοί που δεν έχουν εμβολιαστοί κατά του κορονοϊού.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, με θέμα την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς της covid -19 από την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από ανεμβολίαστους αστυνομικούς, κατέθεσε Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως εκτιμάει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν περίπου 30.000 ανεμβολίαστοι αστυνομικοί που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτάει τον υπουργό πόσοι είναι τελικά οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί και τι μέτρα έχει πάρει το υπουργείο έτσι ώστε αυτοί να μην έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, κατά την άσκηση των ελέγχων για τα την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς της covid -19 από την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από ανεμβολίαστους αστυνομικούς»

Όπως καλώς γνωρίζετε, διερχόμαστε το 4ο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας και δυστυχώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων, οι οποίοι σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ χθες 15-11-2021 ανήλθαν σε 6.950, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 16.838 θάνατοι.

Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του κυρίου Μητσοτάκη για την επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού και τις διαβεβαιώσεις του ιδίου και στελεχών της κυβέρνησής του ότι το Σεπτέμβριο 2021 θα είχαμε κάλυψη εμβολιασμένων στο γενικό πληθυσμό σε ποσοστό 70% περίπου, το εμβολιαστικό πρόγραμμα κυμαίνεται ακόμη σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, δεν έχει επιτύχει τους κυβερνητικούς στόχους και έχει οδηγήσει στα γνωστά αρνητικά νούμερα που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.

Παράλληλα, όπως προκύπτει και από τα πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τα σώματα ασφαλείας, οι αστυνομικοί και λοιπές μονάδες επιτήρησης της τάξης, επιφορτισμένες ιδίως τώρα, διαρκούντος του 4ου κύματος της πανδημίας, για τη διασφάλιση και τήρηση των μέτρων και κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (χώρους εστίασης, συναθροίσεων κ.λ.π.) κάνοντας μεταξύ άλλων ελέγχους στους πολίτες για την κατοχή των απαραίτητων εγγράφων (ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ταυτοτήτων κ.λ.π.), είναι περί τους 30.000 ακόμη ανεμβολίαστοι.

Σημειωτέον ότι οι αστυνομικοί αυτοί, ακριβώς για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που η ίδια η πολιτεία τους έχει αναθέσει για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, έρχονται σε επαφή με τους πολίτες θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, δηλαδή την υγεία των πολιτών που ελέγχουν αλλά και τη δική τους.

Με βάση τα ανωτέρω, αλλά και δεδομένου ότι το Υπουργείο σας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σας, έχει επιστρατεύσει αυξημένο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων ενόψει των τριήμερων εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου, για την τήρηση, παρακολούθηση και έλεγχο των μέτρων αποτροπής διασποράς της covid-19, αλλά και επιβολής ειδικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για αυτές,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Ποιος είναι τελικά ο αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών;
  2. Ποια μέτρα έχετε πάρει, ώστε οι ανεμβολίαστοι αυτοί αστυνομικοί κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αναφορικά με την τήρηση των κανόνων και μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης (π.χ. επίδειξη από πολίτες ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμών, δελτίων ταυτότητας κ.λ.π.) να μην έρχονται σε επαφή με πολίτες ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία αλλά και η υγεία των ιδίων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Σπίρτζης Χρήστος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here