Μη αμυλούχες τροφές: Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χωρίς σάκχαρα ή άμυλο


Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της υγείας των μυών και άλλων ιστών του σώματος και ο μέσος ενήλικας χρειάζεται τουλάχιστον 0,4 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για κάθε κιλό σωματικού βάρους. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας, επειδή η πρωτεΐνη είναι ένα χορταστικό θρεπτικό συστατικό, αλλά οι υδατάνθρακες όπως τα σάκχαρα και τo άμυλo προσθέτουν θερμίδες. Οι πιο υγιεινές πηγές πρωτεΐνης χωρίς σάκχαρα ή άμυλο είναι χαμηλές σε ανθυγιεινά λιπαρά και χοληστερόλη.

  • Μοσχάρι και Χοιρινό κρέας

Το βοδινό και το χοιρινό κρέας δεν περιέχουν υδατάνθρακες και μια μερίδα μπορεί να έχει έως και 29 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα λιπαρά κομμάτια βοείου και χοιρινού κρέατος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Ένας υγιής ενήλικας σε δίαιτα 2.000 θερμίδων δεν πρέπει να καταναλώνει περισσότερα από 22 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών την ημέρα. Επιλέξτε εξαιρετικά άπαχο μοσχαρίσιο κιμά ή κόψτε το λίπος από το βοδινό ή χοιρινό κρέας σας πριν το μαγειρέψετε.

  • Πουλερικά

Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα δεν έχουν ζάχαρη ή άμυλο και είναι καλές πηγές πρωτεΐνης. Μια μερίδα στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας έχει 25 έως 27 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επιπλέον, το στήθος κοτόπουλου και γαλοπούλας έχουν λιγότερο από 1 γραμμάριο κορεσμένου λίπους ανά μερίδα.

  • Θαλασσινά

Μια μερίδα καβούρι έχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, οι γαρίδες έχουν 17 γραμμάρια πρωτεΐνης και οι σαρδέλες, ο σολομός, ο τόνος, ο μπακαλιάρος έχουν 19 έως 24 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Τα θαλασσινά είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά παρέχουν υγιή για την καρδιά λιπαρά ωμέγα-3 οξέα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα σας και τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

  • Αυγά

Όλη η πρωτεΐνη ενός αυγού βρίσκεται στο ασπράδι του αυγού και τα ασπράδια είναι χωρίς λίπος και χωρίς χοληστερόλη. Ένας μεγάλος κρόκος αυγού περιέχει 186 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης και καθόλου πρωτεΐνη. Η διατροφική χοληστερόλη αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Οι υγιείς ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 300 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης την ημέρα και το πολύ τέσσερις κρόκους αυγών την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ