Πολεμική Αεροπορία: «Σείστηκαν» τα τουρκικά παράλια – Εκκωφαντική διέλευση F-4 πάνω από τη Μεγίστη


Πολεμική Αεροπορία: Το εντυπωσιακό βίντεο με τα μαχητικά της 338 Μοίρας «ΆΡΗΣ» να στέλνουν το δικό τους μήνυμα, μια «ανάσα» από τα τουρκικά παράλια και την πόλη Κας, απέναντι από το Καστελλόριζο.

Ακόμα μια δυναμική απάντηση στο καθεστώς Ερντογάν έδωσαν τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την ώρα που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αλλά και οι κορυφαίοι υπουργοί του επιμένουν να απειλούν Ελλάδα και Κύπρο.

Τη Δευτέρα (15/11), το Πολεμικό μας Ναυτικό πραγματοποιούσε άσκηση «ΤΡΙΑΙΝΑ», έχοντας δεσμεύσει με NAVTEV θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου. Στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αυτή τη φορά δεν ήταν τα F-16 ή τα Mirage 2000-5 της HAF που επιχείρησαν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά τα F-4 Phantom της 338 Μοίρας Διώξεως και Βομβαρδισμού «ΆΡΗΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της συνεκπαίδευσης με το Πολεμικό Ναυτικό, τα ελληνικά μαχητικά έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν διέλευση πάνω από το Καστελλόριζο. Ήταν το καλύτερο «δώρο» για τους κατοίκους του νησιού, τους ακρίτες της Μεγίστης και τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού που φυλάττουν Θερμοπύλες, λίγα μόλις μίλια από τα τουρκικά παράλια. Ήταν η τόνωση του ηθικού για τους στρατιώτες μας στη ΔΑΝ Μεγίστης, στη Ρω και την Στρογγύλη. Ήταν η ιδανική απάντηση στην Άγκυρα, πως ακόμα και τα μεγάλης ηλικίας ελληνικά βομβαρδιστικά F-4 Phantom, είναι ικανά να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή, αθόρυβα και αστραπιαία, επιφέροντας ανεπανόρθωτα πλήγματα στον αντίπαλο.

Η διέλευση των F-4 Phantom μάλιστα, ήταν σε τόσο χαμηλό ύψος που τράνταξε όχι μόνο τα σπίτια στη Μεγίστη, αλλά και στην απέναντι τουρκική πόλη Κας, με την τουρκική αεράμυνα να… ψάχνει ακόμα από πού εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν οι Έλληνες «φαντομάδες».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ο δημοσιογράφος του Alpha, Κώστας Σαρικάς:

Υπενθυμίζεται ότι όλο το FIR Αθηνών έχει κατακλυστεί από μαχητικά αεροσκάφη, με την Πολεμική μας Αεροπορία να συνεκπαιδεύεται σε Αιγαίο και κεντρική Ελλάδα με αμερικανικά F-15 και στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη με Αιγυπτιακά F-16 και Mirage 2000, αλλά και F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο πλαίσιο της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Μέδουσα 11».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ