Ευδοκία Ρουμελιώτη: Αναγκάστηκε να βάλει μέσον για τη δωρεά οργάνων της μητέρας της

Καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στην εκπομπή The 2Night Show του ANT1 ήταν χτες η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε η ίδια με τον χαμό της μητέρας της, η οποία ήταν δωρήτρια οργάνων. Συγκεκριμένα, εκμυστηρεύτηκε πως έπρεπε να βάλουν μέσον έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η δωρεά οργάνων σύμφωνα με την επιθυμία της μητέρας της. Τελικά με την πράξη αυτή κατάφερε να σώσει επτά ανθρώπους, αφού η ίδια η μητέρα της σκοτώθηκε βίαια.

Δεν θέλω να πω ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά αλλά η μητέρα μου ήταν δωρήτρια οργάνων κι ότι βάλαμε μέσον για να της πάρουν τα όργανα… Βλέπεις πως το αντιμετώπισε η πολιτεία… Τώρα τα αρχεία είναι κάπου χαμένα…. Να βρεθεί εντατική για να της πάρουν τα όργανα. Μας είπαν από το νοσοκομείο τώρα που να το ψάχνετε και έχουν χαθεί τα αρχεία κι είναι δύσκολη κατάσταση. Λέμε σοβαρά τώρα; Πρέπει να το δούνε. Από την στιγμή που ο άλλος είναι εγκεφαλικά νεκρός και δωρητής, πρέπει να γίνει αμέσως… Είναι αδιανόητο. Εμένα η μητέρα μου έσωσε κι υπάρχει μέσα σε επτά ανθρώπους και πήραν τα όργανά της και λες ρε παιδιά δεν έπρεπε να παρακαλέσω για αυτό, εσείς έπρεπε να μου τα κάνετε εύκολα και μέσα στον πόνο του να χάνεις τον δικό σου άνθρωπο.”  

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη μίλησε επίσης για την υιοθεσία που δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί σε μία υιοθεσία στο μέλλον. “Με αυτό το παιδί δεθήκαμε με έναν τρόπο που δεν το καταλάβαμε. Ξέρουμε που είναι το παιδί τώρα αλλά δεν έχουμε επαφή. Αν ήθελα θα είχα αλλά δεν θα το άντεχα. Το έχει μια κυρία. Μαθαίνω ότι είναι καλά αλλά δεν τον έχω δει.. Τώρα θα ήθελα ένα κορίτσι αλλά δεν έρχεται. Όμως είμαι αγορομάνα γιατί κι αυτό το παιδάκι ήταν αγόρι. Αν με ρωτούσες, πριν έναν χρόνο θα σου έλεγα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Επειδή τώρα αυτό το πράγμα παίρνει μια θέση που πρέπει, ίσως να αρχίσω να το σκέφτομαι. Επειδή ο Δημήτρης πέρασε δύσκολα με αυτό, δεν ξέρω αν το επιχειρούσα. Αν ήμουν μόνη, δεν θα το συζητούσα γιατί όταν έχουμε τα παιδιά δεν μπορούμε να παίρνουμε εύκολα αποφάσεις, είναι θέματα που πρέπει να κοιτάξεις και πίσω δεν είμαι μόνη μου”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here