Αθλητισμός: Ποια μορφή άσκησης ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση [vid]

Υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ άσκησης και λίμπιντο και μελέτες επισημαίνουν σταθερά ότι περισσότερη άσκηση ισοδυναμεί με υψηλότερη σεξουαλική ορμή και καλύτερη σεξουαλική λειτουργία, λέει η Mary Claire Haver, M.D., μαιευτήρας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τέξας. Είτε, λοιπόν, είστε βασίλισσες και βασιλιάδες της καρδιοαναπνευστικής άσκησης, σκληροπυρηνικοί δρομείς ή αφοσιωμένοι κι αφοσιωμένες γιόγκι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης κάνει καλό στην σεξουαλική σας ζωή και ενισχύει την ερωτική σας ορμή. Μάλιστα, «αν κάποιος κάνει καθιστική ζωή και αρχίσει να αθλείται με οποιαδήποτε μορφή άσκησης, θα δει βελτίωση στη λίμπιντο του», υπογραμμίζει η Δρ Χάβερ. Και τούτο συμβαίνει για τρείς λόγους.

  • Πρώτον, εάν ασκείστε τακτικά, θα νιώσετε καλύτερα και θα έχετε μια γενικά καλύτερη εικόνα για το σώμα σας, λέει η Δρ Χάβερ.
  • Δεύτερον, η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος  – τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα – στα σεξουαλικά σας όργανα (και στο υπόλοιπο σώμα), γεγονός που αυξάνει τη λίπανση.
  • Τρίτον, η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε το άγχος – που είναι ο νούμερο ένα παράγοντας μείωσης της λίμπιντο για τις γυναίκες, σύμφωνα με την Δρ. Χάβερ.

 

Όσον αφορά τη μορφή άσκησης που έχει την πρωτιά στο να ενισχύει την λίμπιντο, αυτή είναι η προπόνηση δύναμης. Όλα έχουν να κάνουν με την τεστοστερόνη – γνωστή και ως την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική σας διέγερση (και, συμπτωματικά, η ορμόνη-κλειδί για την ανάπτυξη των μυών). «Υπάρχει ένα ενδιαφέρον κοκτέιλ ορμονών που φτιάχνει το σώμα μας όταν ασκούμαστε», λέει ο Δρ Χάβερ. Αυτό περιλαμβάνει την αδρεναλίνη, τις ενδορφίνες και την τεστοστερόνη, που ενισχύονται από κάθε τύπο προπόνησης. Ωστόσο, φαίνεται πως η προπόνηση δύναμης, αυξάνει περισσότερο τα επίπεδα τεστοστερόνης, συμπληρώνει. «Πιστεύουμε ότι αυτή η αύξηση του επιπέδου τεστοστερόνης είναι αυτή που πυροδοτεί την υψηλότερη λίμπιντο».

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here