Κύπρος: Σχέδιο δολοφονίας κατά του Ντίνου Έλληνα -Υπό κράτηση οι δυο ύποπτοι


Tην κράτηση των δύο ύποπτων αδελφών ηλικίας 25 και 26 ετών για περίοδο πέντε ημερών αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση σχεδίου δολοφονίας του Προέδρου των Σχολικών Εφοριών Ντίνου Έλληνα.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, περιέγραψε την μαρτυρία που κατέχουν οι Αρχές αναφορικά με το λεπτομερές σχέδιο της εγκληματικής ενέργειας εναντίον του κυρίου Έλληνα, η οποία αξιολογήθηκε από μέλη της Αστυνομίας και οδήγησε στην έκδοση ενταλμάτων έρευνας στα υποστατικά των δύο υπόπτων.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ιδιοκτήτες εργοληπτικής εταιρείας με την οποία η Σχολική Εφορία Λεμεσού συνεργάζεται για την εκτέλεση έργων σε σχολικές μονάδες και φαίνεται να απευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο για να εξασφαλίσουν οπλισμό έναντι αμοιβής, προκειμένου να εκτελέσουν το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του Ντίνου Έλληνα.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται από τις Αρχές με ένταλμα σύλληψης και τρίτο πρόσωπο. Εναντίον και των τριών διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας για διάπραξη κακουργήματος, συνομωσίας για φόνο, παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλου και εκρηκτικών υλών.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο κύριος Έλληνας ανέφερε ότι όταν τον ενημέρωσαν σχετικά μέλη της Αστυνομίας νόμισε ότι επρόκειτο για “πρωταπριλιάτικο αστείο.”

“Δεν έχουμε καθόλου προστριβές με αυτή την εταιρεία ή οικονομικές διαφορές. Η συνεργασία μας όπως και με άλλους είναι στα πλαίσια που λειτουργούμε. Αυτό που συνέβη με εκπλήσσει. Είναι ένα γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί γιατί ανησύχησα και θέλω να διαφανεί τι συμβαίνει.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε οικονομικές διαφορές μεταξύ της Σχολικής Εφορίας και της εργοληπτικής εταιρείας των υπόπτων, ο κύριος Έλληνας εξήγησε ότι μόλις χθες εκδόθηκαν επιταγές ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ για έργασίες της συγκεκριμένης εταιρείας σε σχολικές μονάδες.

“Αυτό που έγινε ήταν παρατηρήσεις για θέματα κακοτεχνιών, όπως γίνονται και σε άλλες εταιρείες. Όταν διαχειρίζεσαι δημόσιο χρήμα, έχεις κάποιες απαιτήσεις που πρέπει να γίνουν.”

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών ανέφερε ότι ουδέποτε δέχτηκε απειλές είτε από τους δύο υπόπτους, είτε από οποιονδήποτε άλλο “ούτε υπήρχε σχέση που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο”

“Η Αστυνομία είχε ξεκινήσει περιπολίες που με σωστή διαχείριση κάνει και συνεχίζει να κάνει. Είναι κάτι πολύ σοβαρό που δείχνει με λεπτομέρειες πως θα προχωρούσαν αυτοί που έχουν συλληφθεί. Είχαν τα πάντα με λεπτομέρεια.”

ΠΗΓΗ: alphanews.live/cyprus

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ