Φετουλάχ Γκιουλέν: Δημοσιεύματα «πέθαναν» τον ορκισμένο εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Τηλεοπτικός σταθμός και ιστοσελίδα στην Τουρκία υποστήριξαν πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν δηλητηριάστηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ όπου διαμένει, ωστόσο, η είδηση γρήγορα διαψεύστηκε από media φίλα προσκείμενα στον ιμάμη που αποτελεί τον νο1 εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Μύλος» στην Τουρκία με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον άνθρωπο που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανακηρύξει ως έναν από τους κορυφαίους εχθρούς του. Ο ιμάμης, που θεωρείται υποκινητής του πραξικοπήματος του 2016 από την Άγκυρα, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια και του οποίου οι υποστηρικτές διώκονται άγρια από το καθεστώς του «σουλτάνου», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Oda TV αλλά και της ηλεκτρονικής έκδοσης της ιστοσελίδας «Cumhurriyet», φέρεται να δηλητηριάστηκε στο αγρόκτημα όπου διαμένει στην Πενσυλβάνια.

Μάλιστα, τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως εκτός του Γκιουλέν, ένας από τους μαθητές του και στέλεχος της FETO, αυτοκτόνησε, με την είδηση για αρκετή ώρα να διακινείται στο διαδίκτυο αλλά να αποδεικνύεται, σύμφωνα με μέσα που είναι φίλα προσκείμενα προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ψευδής.

Η ιστοσελίδα tr724, ανέφερε πως η είδηση είναι ψευδής και πως ο Γκιουλέν είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει πως σύντομα θα κάνει και δημόσια εμφάνιση για τη διεξαγωγή προσευχής, έτσι ώστε να διαλύσει όλες τις ανυπόστατες φήμες που διακινούνται από τα – ελεγχόμενα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – τουρκικά media.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ