Κλειτορίδα σεξ θέση: Η θέση της καθορίζει τον οργασμό της γυναίκας

Κλειτορίδα σεξ θέση: Κατά τη διάρκεια της κύησης, η κλειτορίδα στα θηλυκά έμβρυα αρχίζει να διαχωρίζεται και να εξέχει από το άνοιγμα του κόλπου. Αλλά στις γυναίκες των οποίων η κλειτορίδα έχει απομακρυνθεί πολύ, ίσως είναι δύσκολο ή ακατόρθωτο να πετύχουν οργασμό επειδή η ερωτική πράξη δεν παρέχει αρκετή τριβή για να διεγερθεί η κλειτορίδα», λέει η γυναικολόγος – μαιευτήρας Maureen Whelihan, του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Η απόσταση της κλειτορίδας

«Η ιδανική απόσταση της κλειτορίδας από την ουρήθρα είναι τα 2,5 εκατοστά. Αν μια γυναίκα έχει απόσταση 3 εκατοστών τότε δύσκολα θα επιτύχει οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης» εξηγεί η δρ Elisabeth Lloyd, του Kinsey Institute και του Πανεπιστημίου «Bloomington» στην Ιντιάνα. «Άλλοι παράγοντες, όπως το μέγεθος του ανδρικού μορίου, η ικανότητα του συντρόφου και η ερωτική επιθυμία μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο, αλλά η ανατομική απόσταση είναι πολύ σημαντική» προσθέτει η Λόιντ.

Η στάση κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης έχει επίσης σημασία. Το 90% των γυναικών που λένε ότι έχουν καθαρά κολπικούς οργασμούς υποστηρίζουν ότι πρέπει να βρίσκονται σε ‘cowgirl’ θέση (πάνω από τον άνδρα). Αυτό όμως δε φαίνεται να αλλάζει το σημείο τριβής, απλώς δίνει το έλεγχο των κινήσεων στη γυναίκα. Σύμφωνα με τον Jason Siegel, της Mayo Clinic, η στάση που δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα για οργασμό στη γυναίκα είναι η εκ των έμπροσθεν διείσδυση. Το ‘doggy style’ δεν ερεθίζει αρκετά την κλειτορίδα κι αυτό έχει καταγραφεί στα αποτελέσματα των MRI απεικονίσεων σε ζευγάρια κατά τη διάρκεια στης ερωτικής πράξης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here