Διάγγελμα Μητσοτάκη: Εν αναμονή των ανακοινώσεων – Συνέντευξη Πλεύρη την Παρασκευή


Συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ  με θέμα την πανδημία θα παραχωρήσει αύριο το πρωί στις 09.30 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του θα αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας και στην ανάγκη εμβολιασμού όλων όσων ακόμη διστάζουν.

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους, λέγοντας ότι δεν είναι τιμωρητικά.

«Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λειτουργεί κανονικά και να αντέξει», αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στον Real.

«Ως νέος Υπουργός Υγείας, αμέσως όταν είχαμε δει τις συνθήκες που υπήρχαν, ήρθαμε σε πλήρη συνεννόηση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, είτε με μετακινήσεις προσωπικού από περιοχές που δεν πιέζονταν- ήδη έχουν γίνει αυτές οι μετακινήσεις- είτε με νέους επικουρικούς. Υπήρξε ένα έντονο πρόβλημα με τις αναστολές, το οποίο και αυτό το καλύψαμε. Έχουμε διασφαλίσει την πλήρη συνεργασία των ιδιωτικών Κλινικών και σε κλινικές Covid. Αυτή είναι μια αρκετά σημαντική διαφορά, δηλαδή ότι παραλαμβάνουν και περιστατικά Covid, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη λάβει από τις Κλινικές της Αθήνας αντίστοιχες κλίνες να τις ενεργοποιήσουμε όταν το χρειαστούμε», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, να βάλει «φρένο» στην πολυφωνία, με υπουργούς, γιατρούς, ακόμα και δημοσιογράφους να στέλνουν διαρκώς αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες, που κυριεύονται από την αβεβαιότητα.

Η απόφαση από τον πρωθυπουργό ελήφθη όταν είδε πως η κατάσταση το τελευταίο διάστημα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, με τα σενάρια, την παραφιλολογία και την συνωμοσιολογία να κατακλύζουν διαδίκτυο και τηλεοράσεις. Ορισμένοι μάλιστα, ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί μιλούσαν και μιλούν ακόμα και για επιβολή νέων σκληρών μέτρων, τη στιγμή που το Μαξίμου έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται αυτό να συμβεί.

Στο μήνυμά του, που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στον τρόπο που θα κάνουμε Χριστούγεννα, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα επιβληθεί σε καμία περίπτωση οριζόντιο lockdown, αλλά οι μη εμβολιασμένοι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν απαγορεύσεις. Όσον αφορά επίσης τα σχολεία, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να κλείσουν, τονίζοντας πως τα rapid test λειτουργούν ικανοποιητικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι δεδομένο πως θα τονίσει την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, που είναι βασικό στοίχημα για την κυβέρνηση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προαναγγείλει την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης για τους άνω των 65 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ