Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη διέλευση των ταξί στις λεωφορειογραμμές μέχρι το 2023


Τα ταξί της Θεσσαλονίκης θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις λεωφορειογραμμές μέχρι το 2023, όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ταξί Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα του Σωματείου και ανακοίνωσε την απόφαση του τα ταξί της Θεσσαλονίκης να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις λεωφορειογραμμές.

Επίσης, o υφυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη του σωματείου ότι σήμερα θα υπογράψει και την παράταση των αυτοκινήτων για όσους συναδέλφους έχουν παραγγείλει αυτοκίνητο και θα ταξινομηθεί τον επόμενο χρόνο.

«Τα 9θέσια θα δοθούν και στη Θεσσαλονίκη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα θέματα του κλάδου και μας υποσχέθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί την πόλη της Θεσσαλονίκης και τα γραφεία του Σωματείου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ταξί Θεσσαλονίκης.

«Κύριο αίτημά μας είναι η ελεύθερη διέλευση των ταξί στις λεωφορειογραμμές. Η υπουργική απόφαση λήγει στις 31 /12. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν θετικός στο αίτημά μας και τις επόμενές ημέρες θα βγει η υπουργική απόφαση», ανέφερε o πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης.

Τα μέλη του σωματείου έθεσαν στον υφυπουργό το αίτημα για μετατροπή των 5θέσιων ταξί σε 7θέσια και 9θέσια. «Στις αρχές του χρόνου θα γίνει συζήτηση, έτσι ώστε να αποκτήσει και η Θεσσαλονίκη 7θέσια και 9θέσια ταξί εκ μετατροπής των υφιστάμενων». Σημειώνεται ότι άδεια για 7θέσια και 9 θέσια ταξί έχει δοθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεοντιάδης μετά το 2023 θα υπάρξει νέος σχεδιασμός του υπουργείου όσον αφορά τις μεταφορές.

Πηγή: thestival.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ