Κορονοϊός: Σπάει όλα τα ρεκόρ η Ισπανία – Εμβολιασμένοι το 90% άνω των 12 ετών

Χωρίς περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις συνεχίζει η Ισπανία, χάρη στους εμβολιασμούς, που φθάνουν πλέον το 90% του πληθυσμού άνω των 12 ετών

Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης κρουσμάτων επταημέρου έχει φθάσει τα 55,6 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, εντούτοις η εικόνα στα ισπανικά νοσοκομεία διαφέρει από αυτή της υπόλοιπης Ευρώπης.

Επιπλέον, οι νοσηλείες είναι αυτές, που αποδεικνύουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση με τον κορονοϊό και οι επόμενες εβδομάδες θα καθορίσουν, εάν η μικρή αύξηση κρουσμάτων που βιώνει και η Ισπανία δεν θα έχει συνέπειες, ή θα γίνει ένα έκτο κύμα με πραγματικές συνέπειες στο σύστημα περίθαλψης.

Όπως δημοσιοποιούν, οι 17 Αυτονομίες περισσότερο από το 60% των 447 ατόμων που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη χώρα την τελευταία εβδομάδα, ήταν ανεμβολίαστα.

Όμως η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ήπια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τους τελευταίους δύο μήνες άρχισε να αποκαθίσταται και η καθυστέρηση που σημειωνόταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για ιατρικά ραντεβού ή χειρουργικές επεμβάσεις που αναβάλλονταν, καθώς στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας υπερτερούσαν τα περιστατικά με κορονοϊό.

Το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια. Για την ώρα οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχίσει να εμφανίζει μικρή άνοδο, αλλά ο αντίκτυπος στα νοσοκομεία θα είναι μικρός.

Ήδη περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει και την αναμνηστική τρίτη δόση η οποία πλέον έχει επεκταθεί και στους άνω των 60 ετών. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί πλήρως 37.487.833 άτομα άνω των 12 ετών. Αντίστοιχα 38.177.685 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση (90,6% του πληθυσμού).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here