Νέα μέτρα: Τι ισχύει για την είσοδο των παιδιών 4-17 ετών στα καταστήματα


Νέα μέτρα: Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε σήμερα, πως θα μπορούν τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπαίνουν στα καταστήματα.

Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, θα μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα αλλά και οπουδήποτε αλλού με self test. Οι μαθητές άνω των 12 ετών που έχουν εμβολιαστεί υποχρεούνται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να εισέλθουν στους παραπάνω χώρους.

Ο υπουργός, ανακοινώθηκε ότι στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 7 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 9:30.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Στη συνέχεια έδωσε διευκρινίσεις για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μιλώντας για τρία στάδια στοχευμένων μέτρων:

  • Χώροι όπου μπαίνουν εμβολιασμένοι και μη ελεύθερα και χωρίς να προσκομίζουν κάποιο τεστ (π.χ. σουπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, κάβες). Ωστόσο στους χώρους αυτούς ισχύουν οι περιορισμοί του ενός ατόμου ανά 9τ.μ..
  • Χώροι όπου οι μη εμβολιασμένοι μπαίνουν μετά από εργαστηριακό έλεγχο (π.χ. χώροι εργασίας, λιανεμπόριο, χώροι λατρείας, ΜΜΜ σε υπεραστικές μετακινήσεις).
  • Χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, όπου η επιλογή της κυβέρνησης είναι να μπαίνουν μόνο εμβιασμένοι με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού. (π.χ. μουσεία, θέατρα, σινεμά). Στους χώρους αυτούς οι ανήλικοι θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν με εργαστηριακό τεστ ή self test (το ίδιο που ισχύει και για τα σχολεία). Όπως διευκρινίστηκε στους εξωτερικούς χώρους εστίασης θα μπορούν να μπουν και οι μη εμβολισμένοι με εργασηριακό τεστ 48 ωρών.

«Στο πλαίσιο αυτό τα μέτρα μας παραμένουν στην κατεύθυνση να κρατήσουν την κοινωνία ανοικτή ενώ προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε κάνει με την κοινωνία ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο υπουργός.

Επίσης, θα ισχύει κυλιόμενο ωράριο εργασίας με τους εργαζόμενους να προσέρχονται στις εργασίες τους μεταξύ 7 και 9:30 το πρωί για την αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ.

Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου το ωράριο διαμορφώνεται από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός αλλά και να παραμένουν ανοικτά περισσότερες ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ