Τσίπρας: Την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε για το Κ.Ε. Καλαμάτας, θα είναι για διερεύνηση ευθυνών


Σαφέστατη προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, να μην προχωρήσουν τη σύμβαση με τους Iσραηλινούς για την αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Καλαμάτα, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας επανειλημμένα ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος από την επόμενη κυβέρνηση, που όπως είπε θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μη διανοηθείτε να μη φέρετε τη σύμβαση στη Βουλή. Να πάρουν απόφαση οι βουλευτές. Μην κρυφτείτε πίσω από το γενικότερο πλαίσιο μίας αμυντικής συμφωνίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας, κατά τη διάρκεια της απάντησης που έδωσε ο τελευταίος σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το εν λόγω θέμα.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε ξεκάθαρα ότι η υπόθεση αυτή δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Μάλιστα, είπε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο να μην υπογράψει αυτή τη σύμβαση έχοντας στο μυαλό του ότι θα κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από κάποιο ΚΥΣΕΑ. «Γιατί την επόμενη φορά που θα συζητηθεί το ζήτημα αυτό στη Βουλή, δεν θα έρθει ως επίκαιρη επερώτηση, αλλά ως θέμα διερεύνησης ευθυνών όπως ορίζει το Σύνταγμα σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης Δημοσίου χρήματος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην ξεχνάτε ότι δεν θα είστε ισόβια στη διακυβέρνηση του τόπου με την αλαζονεία της εξουσίας που έχετε. Όποτε και αν κάνετε εκλογές θα δείτε την πραγματική δημοσκόπηση. Και μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει παραγραφή, έχουμε αλλάξει το Σύνταγμα. Αυτήν την πρωτοφανή ζημία του Δημοσίου δεν θα αφήσουμε έτσι ως αυριανή κυβέρνηση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη κυβέρνηση για «πατριδοκαπηλία», καθώς κατηγορούσε «αόριστα» τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στηρίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. «Θα ήταν επιχείρημα άξιο λόγου, εάν δεν ήσασταν εκπρόσωπος μίας παράταξης που το 2009 χρεωκόπησε τη χώρα και την οδήγησε στα μνημόνια. Δεν σας επιτρέπουμε να σηκώνετε το δάχτυλο και να μιλάτε σε αυτήν την παράταξη με όρους πατριδοκαπηλίας. Είναι άλλο να ενισχύεις το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, και άλλο να φέρεις συμφωνίες που όχι μόνο έχουν οσμή σκανδάλου, αλλά σκανδαλωδώς ζημιώνουν το Δημόσιο», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν ζητάμε από την κυβέρνηση να μην ενισχύσει και αναβαθμίσει την Πολεμική Αεροπορία. Ζητάμε να έχει ευθύνη και για το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου. Ζητάμε η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων να στηρίζεται στην αξιοσύνη των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα λέω να ακούει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μαξίμου ΑΕ, όπως είπε και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ο πολιτικός σας προϊστάμενος, κ. Παναγιωτόπουλε», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι γνωρίζει το θέμα καλά και προσωπικά, καθώς το χειρίστηκε ως πρωθυπουργός το 2019. «Γνωρίζω λεπτομέρειες και σας προειδοποιώ. Μην προχωρήσετε σε μία σύμβαση που ζημιώνει σκανδαλωδώς το Δημόσιο». Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι σαν να θέλει κάποιος να αγοράσει ένα ακίνητο, και αντί να το αγοράσει, να δίνει σε κάποιον διπλάσιο ποσό της αξίας του και μετά να το παίρνει σε leasing.

«Ξέρετε ότι η αγορά 10-12 εκπαιδευτικών αεροσκαφών έχει κόστος σχεδόν 300 εκατ. ευρώ. Και ότι το συνολικό κόστος υποστήριξης και αναβάθμισης δεν θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. σε βάθος 20ετίας. Και δίνετε 2 δισ. για να αγοράσει τα αεροσκάφη μία ισραηλινή εταιρία, γιατί δεν τα έχει, και να μας τα δώσει leasing. Τι λογική έχει αυτό;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η συνολική υπέρβαση της κυβερνητικής επιλογής σε βάθος 20ετίας, ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. «50 εκατ. το χρόνο υπέρβαση. Έχουμε αυτήν την πολυτέλεια; Από μία κυβέρνηση που επί των ημερών της ξανά το χρέος εκτοξεύθηκε στο 210% του ΑΕΠ;», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ