Ακμή αιτίες: Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τα ενοχλητικά σπυράκια

Πολλές φορές θεωρούμε πως έχουμε ακμή στο δέρμα μας, ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι διαφορετικό. Συνεπώς, η αντιμετώπιση για την βελτίωση της επιδερμίδας μας θα είναι επίσης διαφορετική. Χωρίς όμως την κατάλληλη διάγνωση, είναι σίγουρο πως θα καταλήξουμε να πετάμε χρήματα αγοράζοντας προϊόντα που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά. Οπότε πριν προχωρήσετε σε οποιοδήποτε άλλο βήμα, δείτε τις παρακάτω αιτίες που ενδέχεται να προκαλέσουν συμπτώματα παρόμοια με την ακμή.

Ποιοι λόγοι προκαλούν σπυράκια και κοκκινίλες στο πρόσωπο;

  • Εάν έχετε παρατηρήσει περισσότερα σκασίματα στο πηγούνι, τη γραμμή του σαγονιού και τα μάγουλά ίσως πρόκειται για αποτέλεσμα της χρήσης της υφασμάτινης μάσκας προσώπου. Αποδεικνύεται ότι όλος αυτός ο ιδρώτας, η λιπαρότητα, τα βακτήρια και η υγρασία που έχουν παγιδευτεί κάτω από το κάλυμμα του προσώπου σας μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για εξάρσεις.
  • Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η λιπαρότητα, το μακιγιάζ και η βρωμιά συσσωρεύονται στο δέρμα. Εάν δεν πλύνετε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο, όλα αυτά τα σκουπίδια μεταφέρονται στη μαξιλαροθήκη σας, η οποία μεταφέρεται ξανά στο πρόσωπό σας. Η μακροχρόνια έκθεση του δέρματός σας σε αυτό το είδος ρύπανσης, μαζί με την τριβή του προσώπου που τρίβεται στη μαξιλαροθήκη, μπορεί να προάγει τη φλεγμονή και την ακμή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ένα λιπαρό περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για βακτήρια που μπορούν να μολύνουν το δέρμα.
  • Το σώμα μας υπόκειται σε καθημερινούς κιρκάδιους ρυθμούς, στους οποίους ορισμένες δραστηριότητες πραγματοποιούνται το πρωί και άλλες πραγματοποιούνται ενώ κοιμόμαστε. Ο ύπνος είναι μια περίοδος ξεκούρασης και αποκατάστασης και τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται. Το να μην κοιμόμαστε αρκετά σημαίνει ότι το σώμα μας εκτίθεται σε συνεχώς υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις. Παρόμοια με αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια στρεσογόνων στιγμών, οι ορμόνες απελευθέρωσης κορτιζόλης κολλάνε στους αδένες λιπαρότητας και προκαλούν ακμή.
  • Η μη τακτική απολέπιση είναι μία από τις αιτίες ακμής. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι όσο περισσότερο τρίβετε το δέρμα σας (είτε με πετσέτα, τραχιά καθαριστικά προσώπου για ακμή και scrub προσώπου, λούφα ή βούρτσες καθαρισμού) τόσο πιο λεία είναι θα είναι, τα ξεσπάσματα στην πραγματικότητα θα επιδεινωθούν. Επομένως κάντε απολέπιση, αλλά πάντοτε με μέτρο και προσέχοντας να χρησιμοποιείτε σωστά προϊόντα και καθαρή πετσέτα.
  • Ορισμένες από τις χημικές ουσίες σε ορισμένα απορρυπαντικά πλυντηρίου μπορεί να είναι πολύ σκληρές για το δέρμα σας. Και μόλις φορέσετε τα ρούχα σας ή χρησιμοποιήσετε τις πετσέτες μπάνιου σας, η επιδερμίδα σας μπορεί να αντιδράσει στα υπολείμματα που έχουν απομείνει στο ύφασμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σκασίματα στο πρόσωπο, την πλάτη, τον πισινό, το στήθος κ.λπ. Εάν αλλάξατε πρόσφατα ένα νέο απορρυπαντικό και παρατηρήσατε μερικά ξεσπάσματα από τότε, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημά σας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here