Καραμανλής: Δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος


«Δυστυχώς σήμερα αποχαιρετούμε ένα νέο άνθρωπο, έναν αφοσιωμένο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος» τονίζει ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του για το δυστύχημα τα ξημερώματα της Τετάρτης στον ΗΣΑΠ Αγίου Νικολάου με έναν 41χρονο εργοδηγό νεκρό, του οποίου η κηδεία έγινε σήμερα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Δυστυχώς σήμερα αποχαιρετούμε ένα νέο άνθρωπο, έναν αφοσιωμένο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ.

Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη για τον αδόκητο και άδικο θάνατό του.

Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να διαλευκανθούν τα αίτια και οι ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Από τη θέση μου ως Υπουργός που εποπτεύει το φορέα, αλλά κυρίως ως άνθρωπος που έχω συγκλονιστεί από την τραγωδία, δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος.

Πέρα, λοιπόν, από τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις για τη διερεύνηση των δυστυχημάτων, ζήτησα επιπλέον τη συγκρότηση Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να μου υποβάλουν πόρισμα για το δυστύχημα. Αυτονόητο είναι ότι το πόρισμα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό κι αμέσως θα το στείλω στη Δικαιοσύνη.

Η εντολή προς τους εμπειρογνώμονες είναι να εξετάσουν τις τεχνικές, τις λειτουργικές, τις επιχειρησιακές διαδικασίες, καθώς και τις αποφάσεις που ακολουθήθηκαν κι εφαρμόσθηκαν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ